Социјалисти Бањалуке и Београда јачају сарадњу

У Бањалуци је одржана проширена сједница Градског одбора Социјалистичке партије. Неке од тема су биле планови за даљи развој Бањалуке али и договори у вези локалних избора наредне године.

Република Српска 09.12.2019 | 20:37
Социјалисти Бањалуке и Београда јачају сарадњу
Социјалистичка партија ће наставити да ради на побољшању квалитета живота грађана Бањалуке и Републике Српске као што је то радила и претходних година, поручио је предсједник странке Петар Ђокић. Истиче да ће кроз социјалну правду и рад на важним развојним пројектима бити настављена борба за економски раст и развој.



„Данас имамо више радних мјеста него прије 3 или 4 године, већи БДП него претходних година,раст плата и пензија и све то није довољно желимо да тога буде још и више и да имамо веће пензије убудућности желимо веће плате и нових радних мјеста у будућности“, каже Петар Ђокић, предсједник Социјалистичке партије.

Из градског одбора Социјалистичке партије поручују да су посвећени стварању нових резултата и да ће тако наставити и у наредној години. Подршку имају и од градског одбора Социјалитичке партије из Београда који су присуствовали сједници.

„Мислим да су универзални циљеви социјалиста исти у сваком граду и држави ми морамо да водимо рачуна о држави о трудницама породиљама дјеци, студетнима пензионерима и свим другим категоријама којима је помоћ државе неопходна и управо то и јесте снага нас социјалиста“, каже Никола Никодијевић, предсједник ГО СП Београд.



„Желимо да са највећим градом Србије размјењујемо искуства да видимо како можемо да дјелујемо у кампањама да размјењујемо искуства на нивоу актива младих и жена, да промовишемо заједничке политике у циљу демографске обнове и Републике Српске и Србије“, истиче Горан Селак, предсједник ГО СП Бањалука. 

Неки од циљева у наредном периоду биће креирање пронаталитетних политика и иницијатива на нивоу Републике Српске али и наставак подршке институцијама Српске у будућим пројектима који се тичу подстицања рађања, поручено је са сједнице градског одбора Социјалистичке партије.




БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бл

10.12.2019 06:50

Дивна странка. На челу све "одликаши" ђаци. Са социјализмом имају само име странке.

ОДГОВОРИТЕ