Socijalisti Banjaluke i Beograda jačaju saradnju

U Banjaluci je održana proširena sjednica Gradskog odbora Socijalističke partije. Neke od tema su bile planovi za dalji razvoj Banjaluke ali i dogovori u vezi lokalnih izbora naredne godine.

Republika Srpska 09.12.2019 | 20:37
Socijalisti Banjaluke i Beograda jačaju saradnju
Socijalistička partija će nastaviti da radi na poboljšanju kvaliteta života građana Banjaluke i Republike Srpske kao što je to radila i prethodnih godina, poručio je predsjednik stranke Petar Đokić. Ističe da će kroz socijalnu pravdu i rad na važnim razvojnim projektima biti nastavljena borba za ekonomski rast i razvoj.



„Danas imamo više radnih mjesta nego prije 3 ili 4 godine, veći BDP nego prethodnih godina,rast plata i penzija i sve to nije dovoljno želimo da toga bude još i više i da imamo veće penzije ubudućnosti želimo veće plate i novih radnih mjesta u budućnosti“, kaže Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije.

Iz gradskog odbora Socijalističke partije poručuju da su posvećeni stvaranju novih rezultata i da će tako nastaviti i u narednoj godini. Podršku imaju i od gradskog odbora Socijalitičke partije iz Beograda koji su prisustvovali sjednici.

„Mislim da su univerzalni ciljevi socijalista isti u svakom gradu i državi mi moramo da vodimo računa o državi o trudnicama porodiljama djeci, studetnima penzionerima i svim drugim kategorijama kojima je pomoć države neophodna i upravo to i jeste snaga nas socijalista“, kaže Nikola Nikodijević, predsjednik GO SP Beograd.



„Želimo da sa najvećim gradom Srbije razmjenjujemo iskustva da vidimo kako možemo da djelujemo u kampanjama da razmjenjujemo iskustva na nivou aktiva mladih i žena, da promovišemo zajedničke politike u cilju demografske obnove i Republike Srpske i Srbije“, ističe Goran Selak, predsjednik GO SP Banjaluka. 

Neki od ciljeva u narednom periodu biće kreiranje pronatalitetnih politika i inicijativa na nivou Republike Srpske ali i nastavak podrške institucijama Srpske u budućim projektima koji se tiču podsticanja rađanja, poručeno je sa sjednice gradskog odbora Socijalističke partije.




BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bl

10.12.2019 06:50

Divna stranka. Na čelu sve "odlikaši" đaci. Sa socijalizmom imaju samo ime stranke.

ODGOVORITE