Станић: "Велике рибе" смјестити у затвор

Опозиција у Републици Српској данас је ошто критиковала предлагање буџета за 2020. годину по хитном поступку.

Република Српска 09.12.2019 | 16:18
Станић: "Велике рибе" смјестити у затвор
Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић тврди да буџет није конципиран за грађане, већ за останак странака владајуће већине на власти. 

- Буџет који предлажу није примјерен времену у којем се налази Република Српска - устврдио је Станић новинарима у Бањој Луци. 

Сматра да би Република Српска “профункционирала када би се велике рибе смјестиле у затвор, а грађани продисали”.

- Јавни сектор, за који се у наредној години издваја око 100 милиона КМ, прије повећања плата требало је да претрпи озбиљну реорганизацију у смислу броја запослених – истакао је Станић. 

Указује да је Влада планирала куповину авиона и хеликоптера у износу од 70 милиона, док се за потицаје у пољопривреди планирана четири милиона више него ове године. 

- Ако међународне институције затворе РС доток средстава, она је у потпуном банкроту. Због свега овог имамо свакодневни одлазак грађана и потешкоће у привреди због недостатка грађана. Они немају рјешење за стање у којем се налази Република Српске и боље им да што прије оду, ако не вољом, онда штапом - тврди Станић. 

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске, на којој ће по хитном поступку бити разматрани приједлози буџета и мјера економске политике за наредну годину, биће одржана 16. децембра.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хехе

09.12.2019 15:48

Требаће проширити постојеће затворе...да се негурају!

ОДГОВОРИТЕ