Stanić: "Velike ribe" smjestiti u zatvor

Opozicija u Republici Srpskoj danas je ošto kritikovala predlaganje budžeta za 2020. godinu po hitnom postupku.

Republika Srpska 09.12.2019 | 16:18
Stanić: "Velike ribe" smjestiti u zatvor
Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić tvrdi da budžet nije koncipiran za građane, već za ostanak stranaka vladajuće većine na vlasti. 

- Budžet koji predlažu nije primjeren vremenu u kojem se nalazi Republika Srpska - ustvrdio je Stanić novinarima u Banjoj Luci. 

Smatra da bi Republika Srpska “profunkcionirala kada bi se velike ribe smjestile u zatvor, a građani prodisali”.

- Javni sektor, za koji se u narednoj godini izdvaja oko 100 miliona KM, prije povećanja plata trebalo je da pretrpi ozbiljnu reorganizaciju u smislu broja zaposlenih – istakao je Stanić. 

Ukazuje da je Vlada planirala kupovinu aviona i helikoptera u iznosu od 70 miliona, dok se za poticaje u poljoprivredi planirana četiri miliona više nego ove godine. 

- Ako međunarodne institucije zatvore RS dotok sredstava, ona je u potpunom bankrotu. Zbog svega ovog imamo svakodnevni odlazak građana i poteškoće u privredi zbog nedostatka građana. Oni nemaju rješenje za stanje u kojem se nalazi Republika Srpske i bolje im da što prije odu, ako ne voljom, onda štapom - tvrdi Stanić. 

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će po hitnom postupku biti razmatrani prijedlozi budžeta i mjera ekonomske politike za narednu godinu, biće održana 16. decembra.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hehe

09.12.2019 15:48

Trebaće proširiti postojeće zatvore...da se neguraju!

ODGOVORITE