Ферагет: Тужба против Давора Драгичевића је била нонсенс

Основни суд у Бањалуци четвртог децембра одбио је као неоснован тужбени захтјев Ђорђа Рађена за клевету против Давора Драгичевића. Рађен је захтијевао да му Драгичевић исплати 5. 000 КМ, плус камате, за наводну душевну бол.
 

Република Српска 06.12.2019 | 15:55
Ферагет: Тужба против Давора Драгичевића је била нонсенс
О апсурдности самог поступка, али и значају недавне пресуде у корист Драгичевића, адвокат Ифет Ферагет у разговору за БУКУ рекао је како је то у потпуности очекивана одлука. А уједно је и сам раније говорио како је таква правна тужба нонсенс.

"Поднијети тужбу за клевету у ситуацији када дјелотворна истрага није ни покренута потпуно је апсурдно. Сви знамо да је Давид убијен,а прије тога отет и мучен. И да постоје околности повезаности припадника МУП-а Републике Српске са његовим убиством. Обзиром да се цијела прича 'преселила' у улицу Велибора Јањетовића Јање, захваљујући Ђорђу Рађену, сасвим је логично било и оправдано да отац сумња и он је такву сумњу и јавну исказивао. Међутим, у ситуацији када дјелотворна истрага није проведена, некога кажњавати због клевете, зато што држава не спроводи истрагу везано за то убиство, било би поготово једна правна глупост и застрашујућа по саму будућност. У складу с тим, поздрављам одлуку суда", изјавио је Ферагет.

Додао је како није сигуран да ли је то нада у боље сутра, али је задовољан одлуком суда. Осим тога, прокоментарисао је како је сасвим јасно након Прибеовог извјештаја да треба да услиједе промјене.

"Након овог извјештаја Прибеа, сасвим је јасно да су на родитељском састанку добили потпуно лоше оцјене, а у моје вријеме се након оваквих оцјена након родитељског састанка није ни ишло кући. Боље је било да се негдје склоните. Али видјећемо је ли то нада за боље сутра, сад су на потезу ВСТВ и законодавство, али у сваком случају поздрављам овакву одлуку."

Ферагет се уједно осврнуо и на недавне прекршајне пријаве са казном од 500 КМ свим грађанима који су прије седам дана дошли испред Основног суда у Бањалуци како би дали подршку људима којима се судило за дешавања од 30.12.2018.године. Рекао је како су и то правне глупости и злоупотребе службених овлаштења, али и окрутна и безобзирна примјена права.

"То је само очајнички потез власти Републике Српске, а ништа боља ситуација није ни у Федерацији, јер говоримо о два убиства која нису ријешена, али у РС-у је горе стање по питању слободе окупљања и кретања. Тога нема у ФБиХ. То је само безобзирна примјена права, у покушају да се они који су одговорни за убиство Давида Драгичевића на тај начин заштите. То је недопустиво. Видјели смо да правосуђе не функционише, али очекујемо да и такво нефункционално препозна значај основних људских права. То су право на слободу окупљања, изражавања, према томе и то ће некад завршити у Стразбуру", закључио је Ферагет за БУКУ.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Само у РС

06.12.2019 15:09

Само код Срба има да убица тузи породицу убијеног. Огавно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

06.12.2019 16:43

Одкуд знас

Name

Ре

06.12.2019 17:41

А то си неки нацитан све знас

Name

Роцкy

06.12.2019 19:22

кадија те тужи,кадија те суди.враћен турцизам.

Name

?!

06.12.2019 15:59

А ста то у цјелокупном разваљеном правосудном систему има а да није нонсенс?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@?!

06.12.2019 16:20

У потпуности се слажем.

Name

Страх

06.12.2019 18:29

Бојим се да овај Прибеов документ има исту "снагу", као сто има снагу и "пројекат" холандјанских струцњака везано за ПИРАЛЕН. Или, јос боље је судбину Прибеовог документа поистовијетити са Ревизорским извјестајима-ефекати це,бојим се, бити ИСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АП

06.12.2019 20:51

ПРАВДА ЗА ДАВИДА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

07.12.2019 08:26

Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ