Након годину дана посланици ПС БиХ почињу са радом

Дан након што су формиране сталне комисије Представничког дома и тачно годину након што је ово законодавно тијело конституисано, заказана је сједница Дома.

Босна и Херцеговина 06.12.2019 | 13:45
Након годину дана посланици ПС БиХ почињу са радом
Засједање је заказано за 18. децембар, а посланици би се тада коначно требали изјаснити и о Приједлогу закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2019. годину.

Познато је да буџет, чији је предлагач Предсједништво БиХ, за ову годину није усвојен и да се институције финансирају већ годину на основу одлуке о привременом финансирању.

Посланици ће се изјашњавати и о Приједлогу закона о осигурању депозита у банкама БиХ.

На дневном реду су, између осталог, и захтјев посланика Дамира Арнаута (СББ) за разматрање Приједлога закона о измјени Закона о плаћама и накнадама у институцијама по хитном поступку, затим посланика Мирјане Маринковић-Лепић и Предрага Којовића за разматрање Приједлога закона о допуни Закона о лијековима и медицинским средствима по хитном поступку те захтјев посланика Саше Магазиновића, Јасмина Емрића и Шемсудина Мехмедовића за разматрање Приједлога закона о измјени и допунама Кривичног закона Босне и Херцеговине по хитном законодавном поступку.

Након годину блокаде рада, посланици ће разматрати и низ докумената који се углавном односе на финансирање бројних пројеката, а за чију је реализацију средстава неопходна сагласност Парламента БиХ.

(Аваз)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

репликар

06.12.2019 13:33

Нека врате плате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгицка

06.12.2019 15:56

Сјајна вијест за СДС и ПДП. Толико су се трудили да отклоне блокаде.

ОДГОВОРИТЕ