Nakon godinu dana poslanici PS BiH počinju sa radom

Dan nakon što su formirane stalne komisije Predstavničkog doma i tačno godinu nakon što je ovo zakonodavno tijelo konstituisano, zakazana je sjednica Doma.

Bosna i Hercegovina 06.12.2019 | 13:45
Nakon godinu dana poslanici PS BiH počinju sa radom
Zasjedanje je zakazano za 18. decembar, a poslanici bi se tada konačno trebali izjasniti i o Prijedlogu zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu.

Poznato je da budžet, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, za ovu godinu nije usvojen i da se institucije finansiraju već godinu na osnovu odluke o privremenom finansiranju.

Poslanici će se izjašnjavati i o Prijedlogu zakona o osiguranju depozita u bankama BiH.

Na dnevnom redu su, između ostalog, i zahtjev poslanika Damira Arnauta (SBB) za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama po hitnom postupku, zatim poslanika Mirjane Marinković-Lepić i Predraga Kojovića za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima po hitnom postupku te zahtjev poslanika Saše Magazinovića, Jasmina Emrića i Šemsudina Mehmedovića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine po hitnom zakonodavnom postupku.

Nakon godinu blokade rada, poslanici će razmatrati i niz dokumenata koji se uglavnom odnose na finansiranje brojnih projekata, a za čiju je realizaciju sredstava neophodna saglasnost Parlamenta BiH.

(Avaz)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

replikar

06.12.2019 13:33

Neka vrate plate!

ODGOVORITE
Name

Dragicka

06.12.2019 15:56

Sjajna vijest za SDS i PDP. Toliko su se trudili da otklone blokade.

ODGOVORITE