Затворен вртић у Бањалуци, због рада на "црно"

Градска инспекција забранила је рад приватном вртићу "Бамбини" у бањалучком насељу Драгочај, због непосједовања дозволе за рад.

Република Српска 05.12.2019 | 12:51
Затворен вртић у Бањалуци, због рада на "црно"
"Иако је ријеч о објекту који је регистрован као 'клуб за дјецу' евидентно је да је, заправо, у питању вртић у којем дјеца бораве, али који не посједује потребну документацију за рад", истиче начелник Одјељења за инспекцијске послове Јанко Кецман.

Како је наведено, осим што вртић нема одобрење за рад, инспектори су утврдили да је простор неуслован и неиспуњава санитарне и хигијенске услове за боравак дјеце.

"Инспектори су утврдили неправилности у раду предметног објекта и констатовали санитарно-техничке и хигијенске недостатке", рекао је Кецман.

Због утврђених недостатака, Инспекција је до даљњег наложила мјеру забране обављања нерегистроване дјелатности до испуњења законом прописаних услова.

(Независне)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ре

05.12.2019 12:50

Бањалуцани молим вас отидјите у улицу Боска Тосица и погледајте у гдје се отвара вртиц у новоизградјеној Арагостиној зграфи поред ДНС-а се отвара вртиц у ком дјеца не могу знати да ли је дан или ноц, а о свјезем ваздуху да не писем, улазна врата вртица се налазе 2м од тротоара, 3 м од цесте, двориста немају ни м2 , не могу да вјерујем каква је то инспекција сто се слазе с тим да такав објекат и на том мјесту буде вртиц, мозда због добре фасаде и столарије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

05.12.2019 12:56

Само затварајте ускоро неце висе ни бити кога казнити нити затварати сем истомисљеника е тек онда це поцети гунгула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма дааај

05.12.2019 16:03

Моје двоје дјеце иде у тај вртић, испаде да сам ја неодговоран јер сам их оставио у не хуманим условима. Људи моји, ми смо дошли до дна. Инспекција је затворила вртић и избацила дијецу њих скоро 50 за вријеме спавања, јер им је власник другог конкурентног вртића платио. Како би се ви осјећали да се тако са вашим дјететом калкулише, да их мајмуни буде и избацују да би ставили себи у џеп пар стотина марака?!

Name

Ма дааај

05.12.2019 16:05

А измедју осталог...молим вас, сви можемо отићи и видјети вртић изнутра, гдје дјеца и проводе већину времена...ријетко коме је онако и код сопствене куће лијепо! Надјите вртић у Бања луци који има 390 квадрата на 50 дјеце...вани не требају ни излазити

Name

Ацо

05.12.2019 13:27

РИЈЕСИТЕ ПРОБЛЕМ ГРИЈАЊА У БАЊА ЛУЦИ. ГРАДЈАНИ УРЕДНО ПЛАЦАЈУ А РАДИЈАТОРИ ХЛАДНИ И МЛАКИ! АПЕЛУЈЕМ БН ТВ ДА НАПРАВИ ПРИЛОГ, ЈЕДИНОЈ ПРАВОЈ СВЈЕТЛОСТИ НА КРАЈУ ТУНЕЛА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

05.12.2019 14:38

Цитаво љето си имао времена да купис дрва а ти се сад сјетио да су ти дрва потребна.

Name

Драган М.

05.12.2019 16:17

Као родитељ двоје дијеце која иду у овај вртић могу да вам кажем да ме је срамота гдје живим, политика и гњиде људске су се умјешале и медју невину дјецу. Вртић ради већ преко годину и презадовољан сам условима, тетама, храном, дисциплином, гријањем, лако се може у то увјерити. А инспекторице одите код мајмуна који вам је дао паре за жваке да ово урадите, па погледајте у каквим условима он држи дјецу. Моје једно дијете је и код њега ишло, на жалост. Срам да вас буде, надам се да ћемо имати прилике се срести

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИНСПЕКЦИЈА

05.12.2019 16:30

Објавите која инспекција и која је инспекторка (Име и презиме) пробудила 50 малишана и избацила их из вртића?!! Да ли то може бити нормална особа?! АЛО! Мајмуни, чиме се наше власти баве, за паре све.

Name

Мајмуни

05.12.2019 16:32

Каква инспекција, каква политика, ништа Радојичић, ништа Станивуковић...па овдје дјецу шутају као смеће! 50 родитеља задовољно условима и остављају своје нешто нај драже ту, вјерују особљу а глупача додје и није задовољна... А вјероватно у штали живи... МУУУУУУУУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родитељи

05.12.2019 16:35

Укључите родитеље дјеце...биће вам све јасно, на шта је наше друштво спало... Надам се да на овоме неће остати, дирате у наше нај светије!!!! Да смо их по родјењу учланили у СНСД...не би их дирали

ОДГОВОРИТЕ