Zatvoren vrtić u Banjaluci, zbog rada na "crno"

Gradska inspekcija zabranila je rad privatnom vrtiću "Bambini" u banjalučkom naselju Dragočaj, zbog neposjedovanja dozvole za rad.

Republika Srpska 05.12.2019 | 12:51
Zatvoren vrtić u Banjaluci, zbog rada na "crno"
"Iako je riječ o objektu koji je registrovan kao 'klub za djecu' evidentno je da je, zapravo, u pitanju vrtić u kojem djeca borave, ali koji ne posjeduje potrebnu dokumentaciju za rad", ističe načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

Kako je navedeno, osim što vrtić nema odobrenje za rad, inspektori su utvrdili da je prostor neuslovan i neispunjava sanitarne i higijenske uslove za boravak djece.

"Inspektori su utvrdili nepravilnosti u radu predmetnog objekta i konstatovali sanitarno-tehničke i higijenske nedostatke", rekao je Kecman.

Zbog utvrđenih nedostataka, Inspekcija je do daljnjeg naložila mjeru zabrane obavljanja neregistrovane djelatnosti do ispunjenja zakonom propisanih uslova.

(Nezavisne)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Re

05.12.2019 12:50

Banjalucani molim vas otidjite u ulicu Boska Tosica i pogledajte u gdje se otvara vrtic u novoizgradjenoj Aragostinoj zgrafi pored DNS-a se otvara vrtic u kom djeca ne mogu znati da li je dan ili noc, a o svjezem vazduhu da ne pisem, ulazna vrata vrtica se nalaze 2m od trotoara, 3 m od ceste, dvorista nemaju ni m2 , ne mogu da vjerujem kakva je to inspekcija sto se slaze s tim da takav objekat i na tom mjestu bude vrtic, mozda zbog dobre fasade i stolarije.

ODGOVORITE
Name

Kum

05.12.2019 12:56

Samo zatvarajte uskoro nece vise ni biti koga kazniti niti zatvarati sem istomisljenika e tek onda ce poceti gungula.

ODGOVORITE
Name

Ma daaaj

05.12.2019 16:03

Moje dvoje djece ide u taj vrtić, ispade da sam ja neodgovoran jer sam ih ostavio u ne humanim uslovima. Ljudi moji, mi smo došli do dna. Inspekcija je zatvorila vrtić i izbacila dijecu njih skoro 50 za vrijeme spavanja, jer im je vlasnik drugog konkurentnog vrtića platio. Kako bi se vi osjećali da se tako sa vašim djetetom kalkuliše, da ih majmuni bude i izbacuju da bi stavili sebi u džep par stotina maraka?!

Name

Ma daaaj

05.12.2019 16:05

A izmedju ostalog...molim vas, svi možemo otići i vidjeti vrtić iznutra, gdje djeca i provode većinu vremena...rijetko kome je onako i kod sopstvene kuće lijepo! Nadjite vrtić u Banja luci koji ima 390 kvadrata na 50 djece...vani ne trebaju ni izlaziti

Name

Aco

05.12.2019 13:27

RIJESITE PROBLEM GRIJANJA U BANJA LUCI. GRADJANI UREDNO PLACAJU A RADIJATORI HLADNI I MLAKI! APELUJEM BN TV DA NAPRAVI PRILOG, JEDINOJ PRAVOJ SVJETLOSTI NA KRAJU TUNELA!

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

05.12.2019 14:38

Citavo ljeto si imao vremena da kupis drva a ti se sad sjetio da su ti drva potrebna.

Name

Dragan M.

05.12.2019 16:17

Kao roditelj dvoje dijece koja idu u ovaj vrtić mogu da vam kažem da me je sramota gdje živim, politika i gnjide ljudske su se umješale i medju nevinu djecu. Vrtić radi već preko godinu i prezadovoljan sam uslovima, tetama, hranom, disciplinom, grijanjem, lako se može u to uvjeriti. A inspektorice odite kod majmuna koji vam je dao pare za žvake da ovo uradite, pa pogledajte u kakvim uslovima on drži djecu. Moje jedno dijete je i kod njega išlo, na žalost. Sram da vas bude, nadam se da ćemo imati prilike se sresti

ODGOVORITE
Name

INSPEKCIJA

05.12.2019 16:30

Objavite koja inspekcija i koja je inspektorka (Ime i prezime) probudila 50 mališana i izbacila ih iz vrtića?!! Da li to može biti normalna osoba?! ALO! Majmuni, čime se naše vlasti bave, za pare sve.

Name

Majmuni

05.12.2019 16:32

Kakva inspekcija, kakva politika, ništa Radojičić, ništa Stanivuković...pa ovdje djecu šutaju kao smeće! 50 roditelja zadovoljno uslovima i ostavljaju svoje nešto naj draže tu, vjeruju osoblju a glupača dodje i nije zadovoljna... A vjerovatno u štali živi... MUUUUUUUU

ODGOVORITE
Name

Roditelji

05.12.2019 16:35

Uključite roditelje djece...biće vam sve jasno, na šta je naše društvo spalo... Nadam se da na ovome neće ostati, dirate u naše naj svetije!!!! Da smo ih po rodjenju učlanili u SNSD...ne bi ih dirali

ODGOVORITE