Шеста "Златна лопта" за Лионела Месија

Лионел Меси је шести пут у каријери добио "Златну лопту"!
 
 

Фудбал 02.12.2019 | 22:11
Шеста "Златна лопта" за Лионела Месија
Аргентинац из Барселоне је проглашен најбољим фудбалером света у 2019. години у избору "Франс фудбала".

"Добро вече. Желим да се захвалим свим новинарима који су гласали за мене и надам се да су задовољни на свим континентима. Хвала и мојим саиграчима из репрезентације и клуба. Победио или губио, ова година је била грандиозна за мене. Јуче је било десет година од моје прве 'Златне лопте'. Имао сам тада 22 године и нисам веровао да ћу сад овде стајати и освојити шести трофеј. Нисам размишљао о томе, већ сам уживао у ономе што волим и у томе што јесам. Свестан сам да године пролазе и још више уживам у сваком тренутку. Хвала свима и лаку ноћ", рекао је Меси.

Церемонија доделе признања одржана је у париском "Театру де Шатле", а Лео је дошао у пратњи супруге Антонеле Рокуцо и двојице од укупно тројице синова, Тијага и Матеа.

У гласању је учествовало 180 новинара.

За главне фаворите су, поред Месија, важили и ас Ливерпула, Холанђанин Вирџил ван Дајк, и звезда Јувентуса и португалске репрезентације Кристијано Роналдо, а у најужој конкуренцији нашао се још један фудбалер шампиона Европе, Садио Мане.

Меси је сада рекордер по броју ових награда, јер је "вечитом" ривалу Кристијану Роналду побегао за корак, с обзиром на то да је Португалац остао на пет "Златних лопти".

Роналдо није ни присуствовао свечаној церемонији у Паризу, већ је отпутовао у Милано на доделу признања за учинак у Серији А.

Меси је на трону наследио Хрвата Луку Модрића, лауреата за 2018, који му је симболично и предао "Златну лопту".

Аргентинац је ове године са Барселоном освојио титулу у Шпанији, а укупно је на 50 утакмица постигао 51 гол, уз 22 асистенције.

Српски репрезентативац Душан Тадић се, по избору "Франс фудбала", нашао на 20. месту, заједно са нападачем Арсенала Пјер-Емерик Обамејангом.

За најбољег младог фудбалера планете изабран је холандски репрезентативац из Јувентуса Матијас де Лихт, а награду "Лав Јашин" за најбољег голмана добио је Бразилац из Ливерпула, Алисон Бекер.

Меган Рапино, која је предводила Америку до титуле првака света, проглашена је најбољом фудбалерком.

(Курир спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар