Šesta "Zlatna lopta" za Lionela Mesija

Lionel Mesi je šesti put u karijeri dobio "Zlatnu loptu"!
 
 

Fudbal 02.12.2019 | 22:11
Šesta "Zlatna lopta" za Lionela Mesija
Argentinac iz Barselone je proglašen najboljim fudbalerom sveta u 2019. godini u izboru "Frans fudbala".

"Dobro veče. Želim da se zahvalim svim novinarima koji su glasali za mene i nadam se da su zadovoljni na svim kontinentima. Hvala i mojim saigračima iz reprezentacije i kluba. Pobedio ili gubio, ova godina je bila grandiozna za mene. Juče je bilo deset godina od moje prve 'Zlatne lopte'. Imao sam tada 22 godine i nisam verovao da ću sad ovde stajati i osvojiti šesti trofej. Nisam razmišljao o tome, već sam uživao u onome što volim i u tome što jesam. Svestan sam da godine prolaze i još više uživam u svakom trenutku. Hvala svima i laku noć", rekao je Mesi.

Ceremonija dodele priznanja održana je u pariskom "Teatru de Šatle", a Leo je došao u pratnji supruge Antonele Rokuco i dvojice od ukupno trojice sinova, Tijaga i Matea.

U glasanju je učestvovalo 180 novinara.

Za glavne favorite su, pored Mesija, važili i as Liverpula, Holanđanin Virdžil van Dajk, i zvezda Juventusa i portugalske reprezentacije Kristijano Ronaldo, a u najužoj konkurenciji našao se još jedan fudbaler šampiona Evrope, Sadio Mane.

Mesi je sada rekorder po broju ovih nagrada, jer je "večitom" rivalu Kristijanu Ronaldu pobegao za korak, s obzirom na to da je Portugalac ostao na pet "Zlatnih lopti".

Ronaldo nije ni prisustvovao svečanoj ceremoniji u Parizu, već je otputovao u Milano na dodelu priznanja za učinak u Seriji A.

Mesi je na tronu nasledio Hrvata Luku Modrića, laureata za 2018, koji mu je simbolično i predao "Zlatnu loptu".

Argentinac je ove godine sa Barselonom osvojio titulu u Španiji, a ukupno je na 50 utakmica postigao 51 gol, uz 22 asistencije.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić se, po izboru "Frans fudbala", našao na 20. mestu, zajedno sa napadačem Arsenala Pjer-Emerik Obamejangom.

Za najboljeg mladog fudbalera planete izabran je holandski reprezentativac iz Juventusa Matijas de Liht, a nagradu "Lav Jašin" za najboljeg golmana dobio je Brazilac iz Liverpula, Alison Beker.

Megan Rapino, koja je predvodila Ameriku do titule prvaka sveta, proglašena je najboljom fudbalerkom.

(Kurir sport)

Komentari / 0

Ostavite komentar