У Британији доживотна казна за терористе?


Британски премијер Борис Џонсон рекао је да ће пооштрити казне људима осуђеним за насилне злочине и тероризам, попут нападача који је у петак у Лондону убио две особе, уколико његова конзервативна партија победи на националним изборима овог месеца.

Свијет 01.12.2019 | 12:54
У Британији доживотна казна за терористе?
"Донећемо строже казне за озбиљне сексуалне и насилне преступнике и за терористе," рекао је конзервативни лидер за ББЦ, преноси Ројтерс.

"Апсолутно не одобравам чињеницу да је овај цовек био на слободи, мислим да је то грозно и предузећемо акције", рекао је Џонсон након што је мушкарац који је претходно осуђен за тероризам у петак у Лондону убио две особе.

Британски министар спољних послова Доминик Раб такође је данас рекао да би у неким случајевима људи осуђени за тероризам требало да добију доживотну робију, сугеришући да ће конзервативна влада појачати казнене мере.

Раб је подржао обећање премијера Бориса Џонсона да це прекинути тренутну праксу да озбиљни преступници могу аутоматски бити пуштени раније из затвора, преноси Ројтерс.

„Рекли смо да оцекујемо за тешка терористичка дела најмање 14-годишњу казну. Не мислимо да би сви нужно требало да буду пуштени на слободу, мислимо да би за нека кривична дела казна требало да буде доживотна робија, а такође сматрамо и да би терористицки преступници требало да одлуже пуну казну", рекао Раб је за Скај Њуз.

(Агенције)





Коментари / 0

Оставите коментар