U Britaniji doživotna kazna za teroriste?


Britanski premijer Boris Džonson rekao je da će pooštriti kazne ljudima osuđenim za nasilne zločine i terorizam, poput napadača koji je u petak u Londonu ubio dve osobe, ukoliko njegova konzervativna partija pobedi na nacionalnim izborima ovog meseca.

Svijet 01.12.2019 | 12:54
U Britaniji doživotna kazna za teroriste?
"Donećemo strože kazne za ozbiljne seksualne i nasilne prestupnike i za teroriste," rekao je konzervativni lider za BBC, prenosi Rojters.

"Apsolutno ne odobravam činjenicu da je ovaj covek bio na slobodi, mislim da je to grozno i preduzećemo akcije", rekao je Džonson nakon što je muškarac koji je prethodno osuđen za terorizam u petak u Londonu ubio dve osobe.

Britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab takođe je danas rekao da bi u nekim slučajevima ljudi osuđeni za terorizam trebalo da dobiju doživotnu robiju, sugerišući da će konzervativna vlada pojačati kaznene mere.

Rab je podržao obećanje premijera Borisa Džonsona da ce prekinuti trenutnu praksu da ozbiljni prestupnici mogu automatski biti pušteni ranije iz zatvora, prenosi Rojters.

„Rekli smo da ocekujemo za teška teroristička dela najmanje 14-godišnju kaznu. Ne mislimo da bi svi nužno trebalo da budu pušteni na slobodu, mislimo da bi za neka krivična dela kazna trebalo da bude doživotna robija, a takođe smatramo i da bi teroristicki prestupnici trebalo da odluže punu kaznu", rekao Rab je za Skaj Njuz.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar