"Него шта ћу, с радошћу ћу примити Лукашенка"

- Председник Александар Вучић поручио је данас да ће с радошћу дочекати у Србији председника Белорусије Александра Лукашенка. "Неодговорно критикују. "

Србија 29.11.2019 | 10:37
"Него шта ћу, с радошћу ћу примити Лукашенка"
Вучић је, коментаришући изјаву потпредседнице опозиционе Народне странке Санде Рашковић Ивић, која је критиковала то што ће се Лукашенко обратити посланицима у српскм парламенту, рекао да председник Белорусије никада није био против Србије и да је Србија популарна у тој земљи.

"Него шта ћу, с радошћу ћу примити Лукашенка. Он никад није био против Србије. Замислите да не примим такве пријатеље, да ми неко не би замерио", рекао је Вучић.

 Навео је и да је Рашковић Ивић, која је била амбасадор, изнела неодговорну критику. "Да ли је могуће да постоји таква доза неодговорности - да прекинемо односе с Белорусијом јер нам се не свидја како се понашају према опозицији... Интересује ме како се понаша неко према Србији", рекао је Вучић.

Рашковић Ивић је пре два дана на Твитеру написала да се Лукасенко обраћа у Скупштини Србије, а да у Белорусији нема опозиције у парламенту, наводећи да ће се пред изборе на пролеће вероватно посланицима у Србији обратити Ким Дзонг Ун.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Неђо.29.11.2019

29.11.2019 12:05

г Лукашенко је увек бијо пријатељ Србије,добро нам дошо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

29.11.2019 14:51

Хоће ли се Лукашенко састати са Лакташенком?

Name

А

29.11.2019 18:58

мозда це видјети и Лукаценка?

ОДГОВОРИТЕ