"Nego šta ću, s radošću ću primiti Lukašenka"

- Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da će s radošću dočekati u Srbiji predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka. "Neodgovorno kritikuju. "

Srbija 29.11.2019 | 10:37
"Nego šta ću, s radošću ću primiti Lukašenka"
Vučić je, komentarišući izjavu potpredsednice opozicione Narodne stranke Sande Rašković Ivić, koja je kritikovala to što će se Lukašenko obratiti poslanicima u srpskm parlamentu, rekao da predsednik Belorusije nikada nije bio protiv Srbije i da je Srbija popularna u toj zemlji.

"Nego šta ću, s radošću ću primiti Lukašenka. On nikad nije bio protiv Srbije. Zamislite da ne primim takve prijatelje, da mi neko ne bi zamerio", rekao je Vučić.

 Naveo je i da je Rašković Ivić, koja je bila ambasador, iznela neodgovornu kritiku. "Da li je moguće da postoji takva doza neodgovornosti - da prekinemo odnose s Belorusijom jer nam se ne svidja kako se ponašaju prema opoziciji... Interesuje me kako se ponaša neko prema Srbiji", rekao je Vučić.

Rašković Ivić je pre dva dana na Tviteru napisala da se Lukasenko obraća u Skupštini Srbije, a da u Belorusiji nema opozicije u parlamentu, navodeći da će se pred izbore na proleće verovatno poslanicima u Srbiji obratiti Kim Dzong Un.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Neđo.29.11.2019

29.11.2019 12:05

g Lukašenko je uvek bijo prijatelj Srbije,dobro nam došo.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

29.11.2019 14:51

Hoće li se Lukašenko sastati sa Laktašenkom?

Name

A

29.11.2019 18:58

mozda ce vidjeti i Lukacenka?

ODGOVORITE