Беба рођена трудна па је морала одмах на царски рез!

Кад је ултразвук показао да се у стомаку Монике Веги налазе две пупчане врпце док је била у седмом месеци трудноће, помислила је како ће можда родити близанце - а не једно дете. Ипак није било тако Моникина беба је била "трудна"односно беба је апсорбовала други неразвијени фетус!

Занимљивости 28.11.2019 | 19:00
Беба рођена трудна па је морала одмах на царски рез!
Стање колумбијске жене у трудноћи, познато као "плод у плоду", изузетно је ретко. Према извештају Националног института за здравство из 2010. године, овај медицински се феномен јавља код једног на сваких 50 хиљаду рођених.

Нажалост, у Вегином случају то стање није захтевало само хитни царски рез за њу, већ и за њену бебу коју је назвала Итзмара. Беба је тако била одмахе подвргнута царском резу кад је била стара само један дан.

Паразитски близанац у овом случају, према Мамáс Латинасу, у медицинским часописима забележено је мање од 200 случајева "фетус ин фету"", а упркос трагедији губитка једног детета пре него што је оно добило прилику за живот, Вегин сценарио је заправо био један од најсрећнијих случајева.

Ако се то компликовано стање не дијагностификује не време, последице могу бити фаталне, показао је извештај Бритисх Медицал Јоурнал-а.

Царски рез на беби случај Веге је нажалост био далеко озбиљнији и опаснији. Срећом,Моникина беба је имала је помоћ др.Мигуела Парра-Сааведра - професионалца који се носио с високоризичним трудноћама.

Др.Мигуела Парра-Сааведра је примио Вегу због порођаја царским резом, али најневероватнији део целог поступка догодио се само 24 сата након што је Вега дочекала своју девојчицу на свет.

Морали су да је предају хирурзима како би обавили царски рез. Срећом, операција је усешно прошла, а очекује се да дете неће имати никаквих додатних компликација. Да мајка и ћерка нису биле подвргнуте тим хитним операцијама, ова прича вероватно не би имала тако срећан крај.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар