СП: Спријечити насиље над женама

Актив жена Социјалистичке партије Бијељина данас је, испред Народне библиотеке “Филип Вишњић” пригодном активношћу обиљежио Дан борбе против насиља над женама, чији је дио био и перфоманс са глумицом нашминканом као жртва насиља, која је носила поруку на којој је писало-”Прегласно сам дисала, крива сам”.

Република Српска 25.11.2019 | 14:14
СП: Спријечити насиље над женама
“Овим желимо скренути пажњу на све жене, жртве насиља које су свуда око нас, али се о томе ћути, правимо се да не видимо и да се не дешава”, рекла је предсједница Актива жена Социјалистичке партије Бијељина, др Данијела Лакић.

Зато су поруке на лецима које су чланице Актива жена Социјалистичке партије дијелиле биле-Примијетимо! Реагујмо! Пријавимо! Супротставимо се!

“Циљ наше акције је да укажемо на значај пријављивања насиља. Чак 67% жена,  према истраживању које је спровео ОСЦЕ у БиХ  а које је објављено средином ове године, сматра да је насиље уобичајена појава, 84% жена не пријављује полицији насиље које се врши над њима, а готово половина жена у БиХ је доживјела неки облик насиља до своје 15 године. Ова наша данашња активност је вид учешћа у борби против насиља над женама, и то би требало и морало да буде обавеза свих политичких партија, како на локалном тако и на републичком нивоу, зато што је ово превентивно дјеловање. Оне касније, директним учешћем у доношењу и креирању адекватног законског оквира доприносе санкционисању свих облика насиља над женама,” додала је Лакић.

И наредне активности Актива жена Социјалиштичке партије, ће се односити на превенцију ове врсте насиља а требало би да укључују посјете мјесним одборима и селима, разговоре са женама о насиљу, те скретање пажње да насиље није само физичко него и економско, гдје често спада и мобинг.



БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јаффа

25.11.2019 14:44

Док елита једе месо, народу бацај коске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоци

26.11.2019 10:18

Треба спрјецити и насиље зена над мускарцима.И то се десава.

ОДГОВОРИТЕ