Ухапшено шест лица због трговине људи

- Припадници Полицијске управе Бањалука ухапсили су лица чији су иницијали Н. Б, Ј. Б, В. Ј. из Градишке и Б. Б. из Бањалуке због сумње да су починили кривично дјело кријумчарење лица, те лица чији су иницијали У. М. и А. Х. из Пакистана.

Република Српска 25.11.2019 | 13:30
Ухапшено шест лица због трговине људи
Срна незванично сазнаје да је ријеч о лицима Николи Бурсаћ, Јелени Бурсаћ и Јовици Видовић из Сефероваца, општина Градишка, и Бориславу Басурићу из Лакташа.

Према сазнањима Срне, они су превозили мигранте из Бихаћа до Бањалуке, а потом су намјеравали да их из Бањалуке превезу до Градишке.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да су поменута лица ухапшена током акције "Сава", усмјерене на спречавање трговине људима, која је реализована у суботу, 23. новембра.

Реализацији акције, додаје се, претходиле су планиране активности, оперативни надзор над лицима, опсервације на подручју полицијских управа Бањалука и Градишка, контрола путничких аутомобила и друго.

"Четири лица ухапшена су у непосредној близини граничног прелаза у Градишци, гдје су приликом контрле путничког аутомобила у пртљажнику затечена два лица афроазијског поријекла, док су два лица ухапшена на подручју Бањалуке", наводе из полиције.

Оперативним радом дошло се до сазнања да су наведена лица боравила у изнајмљеном стану у Бањалуци, те је истог дана, по наредби Основног суда у Бањалуци, извршен претрес стана гдје је пронађено и одузето 5,3 грама материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

Након завршене криминалистичке обраде кријумчарена лица су предата Служби за послове са странцима-Теренски центар Бањалука.

Против осумњичених лица Тужилаштву БиХ биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење лица. Слиједи даљи рад на идентификовању осталих ученика у извршењу овог кривичног дјела.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДОБРО ЈУТРО КОМШИЈА

25.11.2019 12:39

Неко се покушао умијешати полицији у њихов посао. Превоз миграната.

ОДГОВОРИТЕ