Uhapšeno šest lica zbog trgovine ljudi

- Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lica čiji su inicijali N. B, J. B, V. J. iz Gradiške i B. B. iz Banjaluke zbog sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje lica, te lica čiji su inicijali U. M. i A. H. iz Pakistana.

Republika Srpska 25.11.2019 | 13:30
Uhapšeno šest lica zbog trgovine ljudi
Srna nezvanično saznaje da je riječ o licima Nikoli Bursać, Jeleni Bursać i Jovici Vidović iz Seferovaca, opština Gradiška, i Borislavu Basuriću iz Laktaša.

Prema saznanjima Srne, oni su prevozili migrante iz Bihaća do Banjaluke, a potom su namjeravali da ih iz Banjaluke prevezu do Gradiške.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da su pomenuta lica uhapšena tokom akcije "Sava", usmjerene na sprečavanje trgovine ljudima, koja je realizovana u subotu, 23. novembra.

Realizaciji akcije, dodaje se, prethodile su planirane aktivnosti, operativni nadzor nad licima, opservacije na području policijskih uprava Banjaluka i Gradiška, kontrola putničkih automobila i drugo.

"Četiri lica uhapšena su u neposrednoj blizini graničnog prelaza u Gradišci, gdje su prilikom kontrle putničkog automobila u prtljažniku zatečena dva lica afroazijskog porijekla, dok su dva lica uhapšena na području Banjaluke", navode iz policije.

Operativnim radom došlo se do saznanja da su navedena lica boravila u iznajmljenom stanu u Banjaluci, te je istog dana, po naredbi Osnovnog suda u Banjaluci, izvršen pretres stana gdje je pronađeno i oduzeto 5,3 grama materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Nakon završene kriminalističke obrade krijumčarena lica su predata Službi za poslove sa strancima-Terenski centar Banjaluka.

Protiv osumnjičenih lica Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje lica. Slijedi dalji rad na identifikovanju ostalih učenika u izvršenju ovog krivičnog djela.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ДОБРО ЈУТРО KOMŠIJA

25.11.2019 13:39

Neko se pokušao umiješati policiji u njihov posao. Prevoz migranata.

ODGOVORITE