Бореновић: Додик је показао своје право лице!

Посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Бранислав Бореновић (ПДП) и Шемсудин Мехмедовић (СДА) за Н1 су коментарисали јучерашње одлуке Предсједништва БиХ о слању Програма реформи БиХ у Брисел и именовања Зорана Тегелтије за мандатара за нови сазив Савјета министара БиХ.

Република Српска 20.11.2019 | 12:31
Бореновић: Додик је показао своје право лице!
Према ријечима Бореновића, Програм реформи БиХ значи активацију МАП-а.

"Сад је потпуно јасно, јучерашња одлука да Република Српска и БиХ иде у НАТО. Било какав документ назван програмом значи активација МАП-а. Чим се пошаље такав документ у сједиште НАТО штаба у Бриселу, њиме се активира Акциони план за чланство у НАТО-у.

Оно што морам разјаснити да је одлука донешена, да БиХ иде у НАТО, а да су неки политички лидери, посебно Милорад Додик показали своје право лице. Једно су причали цијелу годину, а јуче су показали својом одлуком да су погазили своју ријеч. Република Српска и БиХ иде у НАТО и то нико не може оспорити", истакао је .

Бореновић тврди да СНСД сам себе демантује и депласира тврдећи да Програм реформи не значи чланство у НАТО-у.

"Ово су снажни кораци ка НАТО савезу, кључно је да се то грађанима каже", казао је.

Уочи данашње сједнице Представничког дома Парламента БиХ, на којојој би се требао наћи Приједлога измјене и допуне Пословника Представничког дома, Бореновић је изразио наду да ће Приједлог бити усвојен.

(Н1)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Рале

20.11.2019 11:55

Назалост нема он образа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

20.11.2019 12:18

У праву сте господине Бореновићу. О чланству у НАТО неће одлучивати нижи нивои власти већ Предсједништво и Парламента БиХ. Међутим господине Мектићу без гласа члана Предсједништва из РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ и посланика из РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ не може се донијети одлука о чланству. Скупштина РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ једино може о томе одлучивати онда када се потегне питање виталног националног интереса. Дакле сарадња са НАТОМ да чланство У НАТО НЕ. Не треба нам то да издвајамо 2% бруто друштвеног дохотка годишње за чланство. То је за нас скупа инвестиција.

Name

Вук

20.11.2019 14:27

за чланство у НАТО-у треба издвојити ако треба и 5%, .....свако ко је био у БИХ у периоду од 1992 до 1995 зна због чега! а будала и кривих дрва никад неће нестати, тако да ...Петар зна шта му желим овим поручити. У којој земљи НАТОА се данас ратује, или се ратовало одкад та алијанса постоји... они што иду ратовати за то су плаћени и нико их није натјерао... дакле, моје дијете ако не жели, нико га неће узети у НАТО војску и послати на ратиште негдје у свијету.

Name

@ре Петар

20.11.2019 14:33

Касниш 10 година2009 год слупштина РС је донијела одлуку о приступању НАТО исто тако и слупштине БИХ и ФБИХ а све потписо Радманович и посло у НАТО захтјевом за убрзан пријем у НАТО.Ствар је готова како кажу после јјј..нема кајања.

Name

Обод

20.11.2019 13:43

Милорад је издајник српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

20.11.2019 14:27

Досадило и Богу и народу слусати о таквом сарлатану какав је Бурле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

20.11.2019 14:42

Браво Бореновицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.11.2019 16:25

Онај ко прати политичку сцену БиХ знао је ко је додик, издајник, ратни профитер послије ратни растурац РС-а и ради на уништавању Републике Српске заједно са својим сатрапима.

ОДГОВОРИТЕ