Borenović: Dodik je pokazao svoje pravo lice!

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Branislav Borenović (PDP) i Šemsudin Mehmedović (SDA) za N1 su komentarisali jučerašnje odluke Predsjedništva BiH o slanju Programa reformi BiH u Brisel i imenovanja Zorana Tegeltije za mandatara za novi saziv Savjeta ministara BiH.

Republika Srpska 20.11.2019 | 12:31
Borenović: Dodik je pokazao svoje pravo lice!
Prema riječima Borenovića, Program reformi BiH znači aktivaciju MAP-a.

"Sad je potpuno jasno, jučerašnja odluka da Republika Srpska i BiH ide u NATO. Bilo kakav dokument nazvan programom znači aktivacija MAP-a. Čim se pošalje takav dokument u sjedište NATO štaba u Briselu, njime se aktivira Akcioni plan za članstvo u NATO-u.

Ono što moram razjasniti da je odluka donešena, da BiH ide u NATO, a da su neki politički lideri, posebno Milorad Dodik pokazali svoje pravo lice. Jedno su pričali cijelu godinu, a juče su pokazali svojom odlukom da su pogazili svoju riječ. Republika Srpska i BiH ide u NATO i to niko ne može osporiti", istakao je .

Borenović tvrdi da SNSD sam sebe demantuje i deplasira tvrdeći da Program reformi ne znači članstvo u NATO-u.

"Ovo su snažni koraci ka NATO savezu, ključno je da se to građanima kaže", kazao je.

Uoči današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH, na kojojoj bi se trebao naći Prijedloga izmjene i dopune Poslovnika Predstavničkog doma, Borenović je izrazio nadu da će Prijedlog biti usvojen.

(N1)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Rale

20.11.2019 11:55

Nazalost nema on obraza.

ODGOVORITE
Name

Petar

20.11.2019 12:18

U pravu ste gospodine Borenoviću. O članstvu u NATO neće odlučivati niži nivoi vlasti već Predsjedništvo i Parlamenta BiH. Međutim gospodine Mektiću bez glasa člana Predsjedništva iz REPUBLIKE SRPSKE i poslanika iz REPUBLIKE SRPSKE ne može se donijeti odluka o članstvu. Skupština REPUBLIKE SRPSKE jedino može o tome odlučivati onda kada se potegne pitanje vitalnog nacionalnog interesa. Dakle saradnja sa NATOM da članstvo U NATO NE. Ne treba nam to da izdvajamo 2% bruto društvenog dohotka godišnje za članstvo. To je za nas skupa investicija.

Name

Vuk

20.11.2019 14:27

za članstvo u NATO-u treba izdvojiti ako treba i 5%, .....svako ko je bio u BIH u periodu od 1992 do 1995 zna zbog čega! a budala i krivih drva nikad neće nestati, tako da ...Petar zna šta mu želim ovim poručiti. U kojoj zemlji NATOA se danas ratuje, ili se ratovalo odkad ta alijansa postoji... oni što idu ratovati za to su plaćeni i niko ih nije natjerao... dakle, moje dijete ako ne želi, niko ga neće uzeti u NATO vojsku i poslati na ratište negdje u svijetu.

Name

@re Petar

20.11.2019 14:33

Kasniš 10 godina2009 god slupština RS je donijela odluku o pristupanju NATO isto tako i slupštine BIH i FBIH a sve potpiso Radmanovič i poslo u NATO zahtjevom za ubrzan prijem u NATO.Stvar je gotova kako kažu posle jjj..nema kajanja.

Name

Obod

20.11.2019 13:43

Milorad je izdajnik srpskog naroda.

ODGOVORITE
Name

realno

20.11.2019 14:27

Dosadilo i Bogu i narodu slusati o takvom sarlatanu kakav je Burle!

ODGOVORITE
Name

Bravo

20.11.2019 14:42

Bravo Borenovicu

ODGOVORITE
Name

Milan

20.11.2019 16:25

Onaj ko prati političku scenu BiH znao je ko je dodik, izdajnik, ratni profiter poslije ratni rasturac RS-a i radi na uništavanju Republike Srpske zajedno sa svojim satrapima.

ODGOVORITE