Измјене Кривичног закона, ко ће први "робијати"?

Предсједник СНСД-а и члан Предсједништва БиХ из РС Милорад Додик, најавио је да ће већ од првог јануара наредне године бити завршене измјене Кривичног законика Републике Српске којима ће бити уведена одговорност српским представницима на нивоу БиХ, за непоштовање одлука Народне скупштине Републике Српске. Ако се овај закон усвоји, Милорад Додик ће први робијати , одговарају из опозиције.

Република Српска 19.11.2019 | 21:54
Измјене Кривичног закона, ко ће први "робијати"?
Српски званичници у институцијама БиХ од првог јануара мораће слушати оно што им кажу странке парламентарне већине у Народној скупштини Републике Српске, најавио је Додик. Он каже да ће приједлог измјена Кривичног законика Републике Српске бити готов већ у наредних неколико дана.

- Ако Народна скупштина усвоји измјене Кривичног законика, кажу у опозицији, управо ће Додик и други функционери СНСД-а први одговарати, због, како се наводи, издаје интереса Републике Српске.

Из ПДП-а постављају и питање уставности оваквих измјена Кривичног законика Републике Српске.

Измјене Кривичног законика у овом правцу представљају један од најопаснијих закључака са посљедње посебне сједнице Народне скупштине, сматрају политиколози. То би практично онемогућило несметан рад српских званичника у заједничким институцијама БиХ

Кампању за измјене Кривичног законика у циљу ограничавања рада српских представника у институцијама Босне и Херцеговине, функционери СНСД-а проводе већ дуже вријеме, а ова прича је интензивирана након усвајања закључака на седмој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.  



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милан

20.11.2019 07:54

ЗАВРШИО САМ ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ У БАЊАЛУЦИ 1982 ГОДИНЕ. ДОШЛО МИ ЈЕ ДА ЦИЈЕПАМ ДИПЛОМУ. ПРОФЕСОРИ БИТАНГЕ И ПОЛТРОНИ ЗАШТО ЋУТИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ