Izmjene Krivičnog zakona, ko će prvi "robijati"?

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH iz RS Milorad Dodik, najavio je da će već od prvog januara naredne godine biti završene izmjene Krivičnog zakonika Republike Srpske kojima će biti uvedena odgovornost srpskim predstavnicima na nivou BiH, za nepoštovanje odluka Narodne skupštine Republike Srpske. Ako se ovaj zakon usvoji, Milorad Dodik će prvi robijati , odgovaraju iz opozicije.

Republika Srpska 19.11.2019 | 21:54
Izmjene Krivičnog zakona, ko će prvi "robijati"?
Srpski zvaničnici u institucijama BiH od prvog januara moraće slušati ono što im kažu stranke parlamentarne većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske, najavio je Dodik. On kaže da će prijedlog izmjena Krivičnog zakonika Republike Srpske biti gotov već u narednih nekoliko dana.

- Ako Narodna skupština usvoji izmjene Krivičnog zakonika, kažu u opoziciji, upravo će Dodik i drugi funkcioneri SNSD-a prvi odgovarati, zbog, kako se navodi, izdaje interesa Republike Srpske.

Iz PDP-a postavljaju i pitanje ustavnosti ovakvih izmjena Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Izmjene Krivičnog zakonika u ovom pravcu predstavljaju jedan od najopasnijih zaključaka sa posljednje posebne sjednice Narodne skupštine, smatraju politikolozi. To bi praktično onemogućilo nesmetan rad srpskih zvaničnika u zajedničkim institucijama BiH

Kampanju za izmjene Krivičnog zakonika u cilju ograničavanja rada srpskih predstavnika u institucijama Bosne i Hercegovine, funkcioneri SNSD-a provode već duže vrijeme, a ova priča je intenzivirana nakon usvajanja zaključaka na sedmoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.  



BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milan

20.11.2019 07:54

ZAVRŠIO SAM PRAVNI FAKULTET U BANJALUCI 1982 GODINE. DOŠLO MI JE DA CIJEPAM DIPLOMU. PROFESORI BITANGE I POLTRONI ZAŠTO ĆUTITE.

ODGOVORITE