Џуел: ММФ ће за БиХ предложити нови програм

Међународни монетарни фонд (ММФ) неће настављати тренутни продужени аранжман са БиХ, већ ће предложити да се иде на закључивање новог програма јер су се у међувремену знатно промијениле околности, изјавио је нови стални представник Мисије ММФ у БиХ Ендрју Џуел.

Босна и Херцеговина 18.11.2019 | 10:33
Џуел: ММФ ће за БиХ предложити нови програм
Он је појаснио да је чињеница да је тренутни програм у застоју од прољећа прошле године, а истиче у септембру наредне године, те да нема много смисла сада се вратити на то јер је крајњи рок када он истиче релативно близу.

– Ако бисмо успјели да се усагласимо о програму са властима на свим нивоима, извјеснија је опција да бисмо се у овом тренутку одлучили на преговарање о новом програму – рекао је Џуел за Независне новине. 

Он је додао да би у оквиру нових преговора било разговарано о новом пакету реформи и да за то постоји више разлога.  Осим тога, додао је Џуел, дошло је до промјена реформских приоритета, тако да би у евентуалном новом програму и то било посебно размотрено.

Џуел каже и да је званична позиција те организације да БиХ треба нова власт у складу са изборним резултатима. Он је подсјетио да је прије три године ситуација у БиХ била много тежа и да су власти имале потребу да позајме од ММФ.

– Сада су у много бољој финансијској позицији – нагласио је Џуел.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Даре

18.11.2019 15:56

Неда ММФ паре ентитетима њих то незанима они оче држани апарат и гаранције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

18.11.2019 17:00

Шта то прочитах шта рече ММФ да су данас властти у БиХ у бољој позицији. Па овдје се само кука како је расуло.

ОДГОВОРИТЕ