Džuel: MMF će za BiH predložiti novi program

Međunarodni monetarni fond (MMF) neće nastavljati trenutni produženi aranžman sa BiH, već će predložiti da se ide na zaključivanje novog programa jer su se u međuvremenu znatno promijenile okolnosti, izjavio je novi stalni predstavnik Misije MMF u BiH Endrju Džuel.

Bosna i Hercegovina 18.11.2019 | 10:33
Džuel: MMF će za BiH predložiti novi program
On je pojasnio da je činjenica da je trenutni program u zastoju od proljeća prošle godine, a ističe u septembru naredne godine, te da nema mnogo smisla sada se vratiti na to jer je krajnji rok kada on ističe relativno blizu.

– Ako bismo uspjeli da se usaglasimo o programu sa vlastima na svim nivoima, izvjesnija je opcija da bismo se u ovom trenutku odlučili na pregovaranje o novom programu – rekao je Džuel za Nezavisne novine. 

On je dodao da bi u okviru novih pregovora bilo razgovarano o novom paketu reformi i da za to postoji više razloga.  Osim toga, dodao je Džuel, došlo je do promjena reformskih prioriteta, tako da bi u eventualnom novom programu i to bilo posebno razmotreno.

Džuel kaže i da je zvanična pozicija te organizacije da BiH treba nova vlast u skladu sa izbornim rezultatima. On je podsjetio da je prije tri godine situacija u BiH bila mnogo teža i da su vlasti imale potrebu da pozajme od MMF.

– Sada su u mnogo boljoj finansijskoj poziciji – naglasio je Džuel.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dare

18.11.2019 15:56

Neda MMF pare entitetima njih to nezanima oni oče držani aparat i garancije.

ODGOVORITE
Name

Zoran

18.11.2019 17:00

Šta to pročitah šta reče MMF da su danas vlastti u BiH u boljoj poziciji. Pa ovdje se samo kuka kako je rasulo.

ODGOVORITE