Грађани против директора школе на Петрићевцу

Основна школа “Милош Црњански” нашла се у фокусу прије неколико дана, када је објављено да руководство школе није дозволило постављање табли за кошеве на школском игралишту, што је био дио пројекта удружења грађана Петрићевац, одобреног од Градске управе.

Република Српска 16.11.2019 | 11:48
Грађани против директора школе на Петрићевцу
Из школе су поручили да су радили одговорно и по прописима, али да су увијек били отворени за сарадњу са представницима грађана на начин који је прописан.

Из удружења грађана Петрићевац стиже нова реакција.

Редакцији портала бањалука24х.цом доставили су  дописе којима су тражили састанак са директором школе.

– Тек смо сада послије непуну годину дана добили најаву да ћемо добити позив, и то баш сада када смо најавили окупљање. Ми нећемо бјежати од тога да сарађујемо са директором школе. Тренутно би било крајње неодговорно од нас, јер смо ми ипак глас грађана насеља Петрићевац, да сједнемо са директором прије окупљања и износимо наше појединачне ставове. С тим у вези тек када родитељи који су се жалили на рад директора као и сви мјештани изнесу став одлучићемо шта су нам сљедећи кораци. Зато позивамо све у недјељу у 13:30 на школско игралиште да нам се придруже, поручио је Павле Кнежевић, предсједник УГ Петрићевац и члан Савјета мјесне заједнице.

– Оно што не можемо да дозволимо јесте кориштење школе и ученика у политичке сврхе и за било какве промоције, поручио је такође Кос у изјави медијима.

Из Удружења грађана Петрићевац кажу да није у питању никаква политичка промоција, те да уколико је постављање коша преко мини пројекта МЗ Петрићевац финансираног од стране Градске управе политичка промоција треба њима да се обрати. Додају да је у питању искључиво интерес грађана овога насеља, те додају да неће одустати од захтјева за одржавање турнира за који је забрањено одржавање јер су се наводно изводили радови, изградње трибине, Дана Петрићевца.

(Бањалука24х.цом)

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Милан

16.11.2019 13:01

Овдје ј.. е луд збуњеног, све политичке игре и то дневно политичке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

16.11.2019 13:53

Јесте политика али политика народа против личних и страначких интереса

Name

Истоцно Сарајево

16.11.2019 15:33

То само показује какав је Бања Лука градиц. Додјите у Истоцно Сарајево да видите ста је велеград и ста је цивилизација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ништа чудно, нажалост

17.11.2019 06:38

Ови у МЗ Петрићевац умислили да су власт, да су школа и људи у школи под њиховом влашћу, у њиховој милости, њима под ногама. Па би да у свему уредују. И не би чудило да и дневнике траже на увид, интервенишу и они уписују оцјене и карактеристике. Класична преслика власти и владања.

ОДГОВОРИТЕ