Пали највећи дилери хероина у Србији

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је истрагу против три припадника организоване криминалне групе због сумње да су од почетка августа до хапшења прије два дана, из Турске набављали велике количине хероина, које су биле намијењене корисницима на територији Београда и Србије.

Србија 15.11.2019 | 16:06
Пали највећи дилери хероина у Србији
У саопштењу тужилаштва се прецизира да се вођа ове организоване криминалне групе сумњичи да је један од највећих дилера хероина на територији Србије, који је снабдијевао друге криминалне групе ради даље продаје крајњим корисницима.

Истрага је покренута против Младена Новаковића, Саше Николића и Велибора Цветкова, а тужилаштво је предложило суду да им одреди притвор.

Приликом претреса лица, као и претресом више скривених локација на територији Београда, пронађено је око 77 килограма хероина и око пола килограма кокаина, чија се улична вриједност процјењује на око пет милиона евра.

С обзиром на изузетну чистоћу – квалитет хероина, члановима ове организоване криминалне групе доносила је вишемилионску зараду. 

Након претреса, одузето је више скупоцених моторних возила и један мотоцикл.

Тужилаштво наводи да постоје основи сумње да је ова организована криминална група извршила продужено кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Предистражни поступак спроведен је након вишемјесечног заједничког рада у сарадњи са полицијским службеницима УКП Службе за борбу против дроге, на територији Београда, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал.

Током предистражног поступка коришћене су посебне доказне радње.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јук

15.11.2019 15:56

баја пао

ОДГОВОРИТЕ