Pali najveći dileri heroina u Srbiji

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv tri pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su od početka avgusta do hapšenja prije dva dana, iz Turske nabavljali velike količine heroina, koje su bile namijenjene korisnicima na teritoriji Beograda i Srbije.

Srbija 15.11.2019 | 16:06
Pali najveći dileri heroina u Srbiji
U saopštenju tužilaštva se precizira da se vođa ove organizovane kriminalne grupe sumnjiči da je jedan od najvećih dilera heroina na teritoriji Srbije, koji je snabdijevao druge kriminalne grupe radi dalje prodaje krajnjim korisnicima.

Istraga je pokrenuta protiv Mladena Novakovića, Saše Nikolića i Velibora Cvetkova, a tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor.

Prilikom pretresa lica, kao i pretresom više skrivenih lokacija na teritoriji Beograda, pronađeno je oko 77 kilograma heroina i oko pola kilograma kokaina, čija se ulična vrijednost procjenjuje na oko pet miliona evra.

S obzirom na izuzetnu čistoću – kvalitet heroina, članovima ove organizovane kriminalne grupe donosila je višemilionsku zaradu. 

Nakon pretresa, oduzeto je više skupocenih motornih vozila i jedan motocikl.

Tužilaštvo navodi da postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa izvršila produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Predistražni postupak sproveden je nakon višemjesečnog zajedničkog rada u saradnji sa policijskim službenicima UKP Službe za borbu protiv droge, na teritoriji Beograda, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tokom predistražnog postupka korišćene su posebne dokazne radnje.

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Juk

15.11.2019 15:56

baja pao

ODGOVORITE