ПДП промовисао часопис у Бањалуци

Незадовољни градским пројектом Бањалука се гради и уништавањем зеленила да би се градиле зграде, градски одбор ПДП-а је промовисао бесплатни часопис „Бањалучка реалност“ у којем су описани приоритети које би град прво требао рјешавати.

Република Српска 15.11.2019 | 15:28
ПДП промовисао часопис у Бањалуци
Нисмо против тога да се Бањалука гради и уљепшава, али је потребно прво ријешити приоритете и проблеме у приградским насељима која у 21 вијеку немају тротоаре, сигнализацију а ни канализацију, поручују из градског одбора ПДП-а. Зато су грађанима подијелили бесплатан примјерак часописа „Бањалучка реалност“ да укажу на стварне проблеме. 

 „Приоритети су да грађани знају какво је стање безбиједности шта се дешавало у прошлости зашто окрећемо главу да ли је сађење цвијећа важније од одговора на питање које смо имали током цијеле прошле године зашто је брутално употријебљена сила и да ли можемо нешто тако очекивати и у наредном периоду“, истиче Саша Чекрлија, потпредсједник ГО ПДП.

Наш циљ није спречавање развоја града већ да укажемо да се јавна средства грађана Бањалуке беспотребно троше на промоцију летака да би убиједили грађане да се Бањалука развија, кажу у ПДП-у. Зато је потребно бањалучанима представити реалност.  

 „60% становника нема канализацију, преко 30% становника и даље нема воду да је Врбас постао канализација, њихова кампања Бањалука људског лица је овдје представљена као бањалука мрког лица гдје су људи деложирани из својих домаћинстава гдје су грађани брутално претучени нападнути и данас немају могућност да се окупе и да кажу оно што мисле“, каже Драшко Станивуковић, предсједник ГО ПДП. 

Грађани Бањалуке кажу да нису задовољни тиме у шта се град претворио и да би више пажње требало посветити стварним проблемима. 



АНКЕТА БАЊАЛУКА

Бањалука је изгубила свој епитет још давно од свих оних који дођу и само кажу ово је моје и почну ту да граде. Мислим да има већих приоритета који би могли да се ураде али нажалост ова власт изгледа да је њима само приоритет они и њихови. 

Укупна вриједност пројекта „Бањалука се гради“ је неколико десетина милиона марака. Један мањи дио финансираће предузеће Путеви Српске и Влада Српске, док ће већи дио средстава финансирати грађани Бањалуке јер ће се новац узимати из буџета града.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

блбл

15.11.2019 14:40

СНСД након годину дана блокаде доставио имена кандидата за парламентарне комисије. - Види како су се упласили за фотеље. Довољно је било само мало запријтити измјеном пословника а оно одма уцвикали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2019 09:25

А вама мука мислили сте се докопат власти браво за снсд

Name

Лука

15.11.2019 14:44

Браво, момцино! Тако се ради, надам се да це многи градјани Бањалуке то препознати и срусити резим и у свом граду, али и у РС- ој!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Српска

15.11.2019 15:32

Да ли је стари вук ПДП-а Перица Бундало напустио исти?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куљани Б.Л

15.11.2019 15:45

Па.и.код нас се гради...немамо канализацике ал имамо крузни ток...супер...хвала градонацелнику..сад смо.ко свицарска...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титаник

16.11.2019 05:27

Рецимо и да је то ОК. што се саде дрвореди ,свјеће , и улепшава се град. Али то је само заваравање грађана пошто то више нико не одржава. Цвјеће увене,дрвореди се 90% осушише, гледам пужићи напали младе стабљике и нико не спашава стабљике, код Делте они подземни пролази ругло а на дивљем паркингу преко пута тоне смећа и 5-6 комбија са Циганима који су послали своје екипе широм Бањалуке да рове контејнере за смеће и доносе што им се свиди до сабирног центра код Делте. Једно Игор прича једно а друго грађани виде, мислим они који нису сљепо заљубљени у СНСДе .

ОДГОВОРИТЕ