PDP promovisao časopis u Banjaluci

Nezadovoljni gradskim projektom Banjaluka se gradi i uništavanjem zelenila da bi se gradile zgrade, gradski odbor PDP-a je promovisao besplatni časopis „Banjalučka realnost“ u kojem su opisani prioriteti koje bi grad prvo trebao rješavati.

Republika Srpska 15.11.2019 | 15:28
PDP promovisao časopis u Banjaluci
Nismo protiv toga da se Banjaluka gradi i uljepšava, ali je potrebno prvo riješiti prioritete i probleme u prigradskim naseljima koja u 21 vijeku nemaju trotoare, signalizaciju a ni kanalizaciju, poručuju iz gradskog odbora PDP-a. Zato su građanima podijelili besplatan primjerak časopisa „Banjalučka realnost“ da ukažu na stvarne probleme. 

 „Prioriteti su da građani znaju kakvo je stanje bezbijednosti šta se dešavalo u prošlosti zašto okrećemo glavu da li je sađenje cvijeća važnije od odgovora na pitanje koje smo imali tokom cijele prošle godine zašto je brutalno upotrijebljena sila i da li možemo nešto tako očekivati i u narednom periodu“, ističe Saša Čekrlija, potpredsjednik GO PDP.

Naš cilj nije sprečavanje razvoja grada već da ukažemo da se javna sredstva građana Banjaluke bespotrebno troše na promociju letaka da bi ubijedili građane da se Banjaluka razvija, kažu u PDP-u. Zato je potrebno banjalučanima predstaviti realnost.  

 „60% stanovnika nema kanalizaciju, preko 30% stanovnika i dalje nema vodu da je Vrbas postao kanalizacija, njihova kampanja Banjaluka ljudskog lica je ovdje predstavljena kao banjaluka mrkog lica gdje su ljudi deložirani iz svojih domaćinstava gdje su građani brutalno pretučeni napadnuti i danas nemaju mogućnost da se okupe i da kažu ono što misle“, kaže Draško Stanivuković, predsjednik GO PDP. 

Građani Banjaluke kažu da nisu zadovoljni time u šta se grad pretvorio i da bi više pažnje trebalo posvetiti stvarnim problemima. 



ANKETA BANJALUKA

Banjaluka je izgubila svoj epitet još davno od svih onih koji dođu i samo kažu ovo je moje i počnu tu da grade. Mislim da ima većih prioriteta koji bi mogli da se urade ali nažalost ova vlast izgleda da je njima samo prioritet oni i njihovi. 

Ukupna vrijednost projekta „Banjaluka se gradi“ je nekoliko desetina miliona maraka. Jedan manji dio finansiraće preduzeće Putevi Srpske i Vlada Srpske, dok će veći dio sredstava finansirati građani Banjaluke jer će se novac uzimati iz budžeta grada.



BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

blbl

15.11.2019 14:40

SNSD nakon godinu dana blokade dostavio imena kandidata za parlamentarne komisije. - Vidi kako su se uplasili za fotelje. Dovoljno je bilo samo malo zaprijtiti izmjenom poslovnika a ono odma ucvikali.

ODGOVORITE
Name

Re

16.11.2019 09:25

A vama muka mislili ste se dokopat vlasti bravo za snsd

Name

Лука

15.11.2019 14:44

Bravo, momcino! Tako se radi, nadam se da ce mnogi gradjani Banjaluke to prepoznati i srusiti rezim i u svom gradu, ali i u RS- oj!

ODGOVORITE
Name

Republika Srpska

15.11.2019 15:32

Da li je stari vuk PDP-a Perica Bundalo napustio isti?!

ODGOVORITE
Name

Kuljani B.L

15.11.2019 15:45

Pa.i.kod nas se gradi...nemamo kanalizacike al imamo kruzni tok...super...hvala gradonacelniku..sad smo.ko svicarska...

ODGOVORITE
Name

Титаник

16.11.2019 05:27

Рецимо и да је то ОК. што се саде дрвореди ,свјеће , и улепшава се град. Али то је само заваравање грађана пошто то више нико не одржава. Цвјеће увене,дрвореди се 90% осушише, гледам пужићи напали младе стабљике и нико не спашава стабљике, код Делте они подземни пролази ругло а на дивљем паркингу преко пута тоне смећа и 5-6 комбија са Циганима који су послали своје екипе широм Банјалуке да рове контејнере за смеће и доносе што им се свиди до сабирног центра код Делте. Једно Игор прича једно а друго грађани виде, мислим они који нису слјепо заљубљени у СНСДе .

ODGOVORITE