Вучић не иде у Загреб, писао Жозефу Долу

Предсједник Србије Александар Вучић одлучио је да не отпутује у Загреб, гдје ће бити одржан конгрес Европске народне партије (ЕПП), на који је Вучић, као предсједник СНС позван, ексклузивно сазнаје Блиц.  

Србија 14.11.2019 | 11:28
Вучић не иде у Загреб, писао Жозефу Долу
Вучић је упутио писмо предсједнику Европске народне партије (ЕПП) Жозефу Долу.

Писмо објављујемо у цјелини.

“Поштовани председниче Дол, драги пријатељу,

Дозволите ми да Вам захвалим на позиву да се обратим Конгресу Европске народне партије 20. и 21. новембра у Загребу.

Српска напредна странка се поноси припадношћу породици европских народних партија и ову прилику желим да искористим, да Вама, поштовани предсједниче, захвалим на свему што сте учинили, како за позицију Србије у Европи тако и за положај Српске напредне сртранке у најзначајнијој породици европских политичких партија. Такође, молим Вас да пренесете моје честитке нашој партијској колегиници Урсули Фон дер Лејен на избору за шефа Евопске комисије, увјерен да ће у овим тешким временима показати цијелој Европи зашто је наша Европска народна партија најбољи, најозбиљнији и најодговорнији избор. 

Драги пријатељу,

Хвала Вам што сте ме позвали да се лично обратим Конгресу Европске народне партије у Загребу 20. новембра. За мене је Ваш позив велика част и захтјев за још одговорнији приступ рјешавању бројних проблема у региону у којем живимо. Желим да Вас обавијестим да сам припремио, чини ми се, озбиљну анализу догађања у региону, као и онога што бисмо сви заједно морали да учинимо у наредном периоду. Ипак, недјељама уназад, а знам да Вас је у свом писму о томе обавијестила Јадранка Јоксимовић, траје права медијска харанга у готово свим хрватским медијима против мог доласка у Загреб и Хрватску.

Желим да додам да никаквих стварних разлога за такву врсту хајке нити је било, нити их има, осим што поједини кругови у хрватском друштву не могу да се навикну на снажнију улогу Србије и на чињеницу да се Србија економски подиже, а и политички није више на кољенима. Као што знате господине предсједниче, ни мало нисам страшљив, већ сам много пута одолијевао таквим нападима и одговарао на организоване нападе. И снажно и озбиљно и одговорно. Такође, несумњиво је да би ми одлазак у Хрватску и јасно заступање српске политике донијело значајне поене у Србији, али, узео сам у обзир и оно што је за мене најважнији дио политике коју представљам, а то је, пружање руке и отворена врата за боље односе између Срба и Хрвата, између Србије и Хрватске у будућности. Истовремено, ни на који начин не желим да утичем на додатно погоршање положаја Срба у Републици Хрватској.

Због свега наведеног, обавјештавам вас да нећу присуствовати нашем Конгресу у Загребу, сматрајући да тиме и вама олакшавам посао, а мој недолазак, молим вас, схватите као доказ снаге и жеље да мењамо ствари на боље, а не доказ слабости.

У складу са тим, а пре свега уз огромну наду и очекивање да ће односи Србије и Хрватске бити много бољи у будућности, желим да Вас замолим да један од наредних важних догађаја за Европску народну партију организујете на територији Републике Србије гдје су сви добродошли и где ни против једног учесника и члана наше Европске народне партије неће бити вођена било каква хајка и харанга.

Желим Вам добро здравље, много успјеха као и срећу новом руководству наше партије.

П.С. Напади на мене, чак и послије одлуке којој се највећи дио хрватског друштва надао, биће настављени. То узмите само као доказ сваке од ријечи коју сам вам овдје написао.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

патриота

14.11.2019 10:52

Свака част господине Вучић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОРРО

14.11.2019 11:51

СВАКА ЧАСТА ЗА ПИСМО... А БИЛО БИ ДОБРО И ДА НАШЕМ МИЛОРАДУ ПОШАЉЕШ СЛИЧНО ПИСМО... УБИ НАС ЧОВЈЕК СВОЈИМ ИЗЛИВИМА ГЛУПОСТИ И АГРЕСИЈЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осматрач

14.11.2019 12:02

Пошаљи Додика њега подржава Загреб

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

14.11.2019 12:47

Додик је овластио Цовица да заступа Србе у Загребу.

Name

Д

14.11.2019 12:31

Жалостно и биједно од једнога европског народа Хрваске,Ако су они зрели за европу онда Европа нема своје значење, које сви од ње очекују ,Све ЕУ државе гледају будућност само Хрваска некакву прошлост гдје је и сама учествовала не баш похвалним поступцима,протјеривањем својих грађана српске националности,паљењем њихових кућа,бомбардовањем цивила приликом протјеривања и још много тога .Али то све говори о њима,нека јим је бог на помоћи

ОДГОВОРИТЕ