Vučić ne ide u Zagreb, pisao Žozefu Dolu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da ne otputuje u Zagreb, gdje će biti održan kongres Evropske narodne partije (EPP), na koji je Vučić, kao predsjednik SNS pozvan, ekskluzivno saznaje Blic.  

Srbija 14.11.2019 | 11:28
Vučić ne ide u Zagreb, pisao Žozefu Dolu
Vučić je uputio pismo predsjedniku Evropske narodne partije (EPP) Žozefu Dolu.

Pismo objavljujemo u cjelini.

“Poštovani predsedniče Dol, dragi prijatelju,

Dozvolite mi da Vam zahvalim na pozivu da se obratim Кongresu Evropske narodne partije 20. i 21. novembra u Zagrebu.

Srpska napredna stranka se ponosi pripadnošću porodici evropskih narodnih partija i ovu priliku želim da iskoristim, da Vama, poštovani predsjedniče, zahvalim na svemu što ste učinili, kako za poziciju Srbije u Evropi tako i za položaj Srpske napredne srtranke u najznačajnijoj porodici evropskih političkih partija. Takođe, molim Vas da prenesete moje čestitke našoj partijskoj koleginici Ursuli Fon der Lejen na izboru za šefa Evopske komisije, uvjeren da će u ovim teškim vremenima pokazati cijeloj Evropi zašto je naša Evropska narodna partija najbolji, najozbiljniji i najodgovorniji izbor. 

Dragi prijatelju,

Hvala Vam što ste me pozvali da se lično obratim Кongresu Evropske narodne partije u Zagrebu 20. novembra. Za mene je Vaš poziv velika čast i zahtjev za još odgovorniji pristup rješavanju brojnih problema u regionu u kojem živimo. Želim da Vas obavijestim da sam pripremio, čini mi se, ozbiljnu analizu događanja u regionu, kao i onoga što bismo svi zajedno morali da učinimo u narednom periodu. Ipak, nedjeljama unazad, a znam da Vas je u svom pismu o tome obavijestila Jadranka Joksimović, traje prava medijska haranga u gotovo svim hrvatskim medijima protiv mog dolaska u Zagreb i Hrvatsku.

Želim da dodam da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo, niti ih ima, osim što pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu da se naviknu na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na koljenima. Кao što znate gospodine predsjedniče, ni malo nisam strašljiv, već sam mnogo puta odolijevao takvim napadima i odgovarao na organizovane napade. I snažno i ozbiljno i odgovorno. Takođe, nesumnjivo je da bi mi odlazak u Hrvatsku i jasno zastupanje srpske politike donijelo značajne poene u Srbiji, ali, uzeo sam u obzir i ono što je za mene najvažniji dio politike koju predstavljam, a to je, pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata, između Srbije i Hrvatske u budućnosti. Istovremeno, ni na koji način ne želim da utičem na dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj.

Zbog svega navedenog, obavještavam vas da neću prisustvovati našem Кongresu u Zagrebu, smatrajući da time i vama olakšavam posao, a moj nedolazak, molim vas, shvatite kao dokaz snage i želje da menjamo stvari na bolje, a ne dokaz slabosti.

U skladu sa tim, a pre svega uz ogromnu nadu i očekivanje da će odnosi Srbije i Hrvatske biti mnogo bolji u budućnosti, želim da Vas zamolim da jedan od narednih važnih događaja za Evropsku narodnu partiju organizujete na teritoriji Republike Srbije gdje su svi dobrodošli i gde ni protiv jednog učesnika i člana naše Evropske narodne partije neće biti vođena bilo kakva hajka i haranga.

Želim Vam dobro zdravlje, mnogo uspjeha kao i sreću novom rukovodstvu naše partije.

P.S. Napadi na mene, čak i poslije odluke kojoj se najveći dio hrvatskog društva nadao, biće nastavljeni. To uzmite samo kao dokaz svake od riječi koju sam vam ovdje napisao.

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

patriota

14.11.2019 11:52

Svaka čast gospodine Vučić.

ODGOVORITE
Name

TORRO

14.11.2019 12:51

SVAKA ČASTA ZA PISMO... A BILO BI DOBRO I DA NAŠEM MILORADU POŠALJEŠ SLIČNO PISMO... UBI NAS ČOVJEK SVOJIM IZLIVIMA GLUPOSTI I AGRESIJE !!!

ODGOVORITE
Name

Osmatrač

14.11.2019 13:02

Pošalji Dodika njega podržava Zagreb

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

14.11.2019 13:47

Dodik je ovlastio Covica da zastupa Srbe u Zagrebu.

Name

D

14.11.2019 13:31

Žalostno i bijedno od jednoga evropskog naroda Hrvaske,Ako su oni zreli za evropu onda Evropa nema svoje značenje, koje svi od nje očekuju ,Sve EU države gledaju budućnost samo Hrvaska nekakvu prošlost gdje je i sama učestvovala ne baš pohvalnim postupcima,protjerivanjem svojih građana srpske nacionalnosti,paljenjem njihovih kuća,bombardovanjem civila prilikom protjerivanja i još mnogo toga .Ali to sve govori o njima,neka jim je bog na pomoći

ODGOVORITE