Ухапшена лица биће предата Тужилаштву БиХ

Владимир Доминковић, Кенан Бајрактаревић, Илија Живковић, Анто Биљешко и Фуад Захировић преноћили су у просторијама СИПА због сумње да су намјештали фудбалске утакмице у БиХ.  

Босна и Херцеговина 12.11.2019 | 08:58
Ухапшена лица биће предата Тужилаштву БиХ
Они ће данас бити предати у надлежност Тужилаштва БиХ због сумње да су починили криминалне радње које се односе на погодовање одређеним фудбалским клубовима, узимање мита те позитивно оцјењивање судија који су учествовали у тим радњама.

Портпарол СИПА Лука Миладиновић рекао је за Клиx да су остале особе које су осумњичене у акцији “Вар” након криминалистичке обраде по одлуци поступајућег тужиоца пуштени на слободу, док је пет особа задржано у просторијама Агенције за истраге и заштиту. 

Акција “Вар” је спроведена у сарадњи СИПА, Тужилаштва БиХ и Фудбалског савеза БиХ. Претреси и хапшења јуче су извршени у Сарајеву, Орашју, Брчком и другим мјестима.

Осумњичене особе се терете да су прекршиле више чланова Кривичног закона, а између осталог им се на терет ставља организовани криминал, злоупотреба положаја, примање дара и других облика користи. Под лупом је највише утакмица из Прве лиге ФБиХ из сезоне 2018/2019.

На списку осмуњичених се налазе арбитри Илија Живковић, Харис Попрженовић, Мирза Казлагић, Кенан Бајрактаревић, Милош Гиговић, Зоран Грбић те функционери Ирфан Дурић, Владимир Доминковић, Салем Пролић, Анто Биљешко и Фуад Захировић. Ово су нека од имена с обзиром да је истрагом обухваћен већи број особа.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србија

12.11.2019 13:38

Браво за СИПУ!!! Само хапсите

ОДГОВОРИТЕ