Глас народа и истините вијести испред РТРС-а

По трећи пут опозициони посланици су читали Истините вијести испред зграде РТРС-а.

Република Српска 10.11.2019 | 19:30
Глас народа и истините вијести испред РТРС-а
Глумац Народног позоришта Републике Српске Ђорђе Марковић стао је на страну србијанских колега Војина Ћетковића и Дејана Луткића након, како каже, срамног понашања власти у Невесињу на свечаности поводом Митровдана.

“Посланици снсд-а у НСРС и новинари наше медијске куће познате глумце Војина Ћетковића и Дејана Луткића назвали су издајницима и изродима и тражили да се прогласе персонама нон грата јер су одбили да се појаве под заставом РС. Наши глумци су исто вече наступали у Мостару и демантовали све а за погрдне ријечи нису добили ни извињење“, каже Ђорђе Марковић, глумац Народног позоришта РС.

О дешавањима у Невесињу причао је и Драшко Станивуковић критикујући додјелу повеље посланику СНСД-а Илији Таминџији.

„Илија Таминџија посланик СНСД у НСРС познат по увредама и ратном дезертерству уз звиждуке припадника борачких категорија и организација добио повељу општине Невесиње поводом Митровдана славе општине“, навео је Станивуковић.

Док се политичари свађају око повеља и фотеља, социјално угрожени грађани су стално на маргинама друштва. Радован Копања се годинама бори са тешком болешћу за коју му свакодневно требају лијекови. Незапослен је што му ствара проблем да на вријеме обезбиједи лијекове ризикујући свој живот.

„Лијекови које ја користим су три пута скупљи него у Србији, болујем од примарне имунодефицијенције анемије и епилепсије и неки лијекови које примарно користим су доживотно и од њих ми зависи живот, лијек коктагам који користим сваки мјесец прошле године га нисам имао три мјесеца и добио сам тешке здравствене проблеме“, каже Радован Копања.

Готово исте проблеме имају и син погинулог борца и ратни војни инвалид Јово Тегелтија који живи од 115 марака борачког додатка и пензионер Недјељко Недић којем је пензија смањена са 412 на 380 марака.

„Мој велики проблем је што ПИО РС неће намјерно да примијени пресуду окружног суда у БЛ гдје ми се одређује увећана пензија ради борачких заслуга. Мени су као борцу угрожена људска права што је обмудсмен констатовао јер немам право на правично суђење и суђење у року“, каже Јово Тегелтија, син погинулог борца и РВИ.

„Кад купим дрво намирнице не може ми остати ни за лијекове а лијек треба да чекам годину дана јер га нема у клиничком центру а требм ићи да радим оптерећење срца“, каже Недјељко Недић, пензионер.

Опозиција је позвала грађане да и наредне недјеље дођу испред зграде РТРС-а када ће опет читати истините вијести.



(БН телевизија)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Роцкy

10.11.2019 18:47

Ееее моји борци,само наставите гласати за ову владајућу банду,не само да нећете имати лекове,него ни шта јести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивица

11.11.2019 00:07

Па добро..Гледајте ријалити соу..тзв. Парови и највјецег непријатеља Срби ..Марица ! Гледајте и гласајте..тросите новац да он узива ! Јадно и срамно је све..Мртви борци би устали и легли у гроб када би видјели све ово..Цаст и супротним странама..Све је ово користило само љигавцима који су узели новац. Да је среце па да поцне неки сукоб и да свим ухљебима дамо мјесто..Свакако мислим да сва три народа осуде ухљебе и налогодавце. Мозда и то вријеме додје ! КО ЗНА СТА СУТРА НОСИ

Name

Ре Роцкy

11.11.2019 06:44

Па теби ко да су вране мозак попиле . За ове не гласају ни њихови ухљеби , али се зато гласацки листици броје каји су за друге приписују и броје као да су њихови. Или се мијењају вреце и спискови . Поткупљују се посматраци ....... Ста ти који кур. прицам , тролујес овде , правис се наиван.

Name

Истина

10.11.2019 18:57

Браво,браво браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

10.11.2019 20:03

Свака част дечко бориш се за свих нас. Видиш да не презају ни наше најбоље глумце да не ољагају, Е овако раде опозицији већ 15 година. Лаж при свакој другој вијести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

10.11.2019 20:42

Невезано за десавања, подрзавам тему, али не могу вјеровати да један глумац овако лосе цита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

11.11.2019 00:36

И ја сам примјетио. Глуми да глуми

Name

Ре

11.11.2019 06:14

Страх је чудо, није то за сваког.

Name

Бане

11.11.2019 01:25

Драго ми је и да један глумац подрзи Драска и ову његову борбу.Надам се да це и остали глумци и умјетници да се охрабре и исказу свој критицки став према власти и да подрзе колеге умјетнике из Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговка

11.11.2019 04:09

Свака цаст за Истините вијести.Боли истина како изХерцеговине тако и из свих крајева сиримРС српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

11.11.2019 06:12

Вјероватно ће доњети неки нови закон да се добије надокнада за то ордење и плакете па потрчали да што више прикупе , они могу све поред нас овакви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалист

11.11.2019 06:55

СНСД-Странка независних српских дезертера

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипак се окреће

11.11.2019 07:17

кормило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постујем

11.11.2019 07:52

Драско борац за народ и трба реци истину немоземо је цити на СРТУ И АТВ СУПЕР КЕ ОВО СТО НАС ИНФОРМИСУ МАФА НАРОД ВИДИ СВЕ ОНИ МИСЛЕ ДА НАРОД НЕВИДИ НЕКА СЕ НАДАЈУ ГУБИТНИЦИ НА ОВИМ ИЗБОРИМА СУ СНСД И ЊИХОВИ ПАРТНЕРИ

ОДГОВОРИТЕ