Glas naroda i istinite vijesti ispred RTRS-a

Po treći put opozicioni poslanici su čitali Istinite vijesti ispred zgrade RTRS-a.

Republika Srpska 10.11.2019 | 19:30
Glas naroda i istinite vijesti ispred RTRS-a
Glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Đorđe Marković stao je na stranu srbijanskih kolega Vojina Ćetkovića i Dejana Lutkića nakon, kako kaže, sramnog ponašanja vlasti u Nevesinju na svečanosti povodom Mitrovdana.

“Poslanici snsd-a u NSRS i novinari naše medijske kuće poznate glumce Vojina Ćetkovića i Dejana Lutkića nazvali su izdajnicima i izrodima i tražili da se proglase personama non grata jer su odbili da se pojave pod zastavom RS. Naši glumci su isto veče nastupali u Mostaru i demantovali sve a za pogrdne riječi nisu dobili ni izvinjenje“, kaže Đorđe Marković, glumac Narodnog pozorišta RS.

O dešavanjima u Nevesinju pričao je i Draško Stanivuković kritikujući dodjelu povelje poslaniku SNSD-a Iliji Tamindžiji.

„Ilija Tamindžija poslanik SNSD u NSRS poznat po uvredama i ratnom dezerterstvu uz zvižduke pripadnika boračkih kategorija i organizacija dobio povelju opštine Nevesinje povodom Mitrovdana slave opštine“, naveo je Stanivuković.

Dok se političari svađaju oko povelja i fotelja, socijalno ugroženi građani su stalno na marginama društva. Radovan Kopanja se godinama bori sa teškom bolešću za koju mu svakodnevno trebaju lijekovi. Nezaposlen je što mu stvara problem da na vrijeme obezbijedi lijekove rizikujući svoj život.

„Lijekovi koje ja koristim su tri puta skuplji nego u Srbiji, bolujem od primarne imunodeficijencije anemije i epilepsije i neki lijekovi koje primarno koristim su doživotno i od njih mi zavisi život, lijek koktagam koji koristim svaki mjesec prošle godine ga nisam imao tri mjeseca i dobio sam teške zdravstvene probleme“, kaže Radovan Kopanja.

Gotovo iste probleme imaju i sin poginulog borca i ratni vojni invalid Jovo Tegeltija koji živi od 115 maraka boračkog dodatka i penzioner Nedjeljko Nedić kojem je penzija smanjena sa 412 na 380 maraka.

„Moj veliki problem je što PIO RS neće namjerno da primijeni presudu okružnog suda u BL gdje mi se određuje uvećana penzija radi boračkih zasluga. Meni su kao borcu ugrožena ljudska prava što je obmudsmen konstatovao jer nemam pravo na pravično suđenje i suđenje u roku“, kaže Jovo Tegeltija, sin poginulog borca i RVI.

„Kad kupim drvo namirnice ne može mi ostati ni za lijekove a lijek treba da čekam godinu dana jer ga nema u kliničkom centru a trebm ići da radim opterećenje srca“, kaže Nedjeljko Nedić, penzioner.

Opozicija je pozvala građane da i naredne nedjelje dođu ispred zgrade RTRS-a kada će opet čitati istinite vijesti.



(BN televizija)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Rocky

10.11.2019 18:47

Eeee moji borci,samo nastavite glasati za ovu vladajuću bandu,ne samo da nećete imati lekove,nego ni šta jesti.

ODGOVORITE
Name

Ivica

11.11.2019 00:07

Pa dobro..Gledajte rijaliti sou..tzv. Parovi i najvjeceg neprijatelja Srbi ..Marica ! Gledajte i glasajte..trosite novac da on uziva ! Jadno i sramno je sve..Mrtvi borci bi ustali i legli u grob kada bi vidjeli sve ovo..Cast i suprotnim stranama..Sve je ovo koristilo samo ljigavcima koji su uzeli novac. Da je srece pa da pocne neki sukob i da svim uhljebima damo mjesto..Svakako mislim da sva tri naroda osude uhljebe i nalogodavce. Mozda i to vrijeme dodje ! KO ZNA STA SUTRA NOSI

Name

Re Rocky

11.11.2019 06:44

Pa tebi ko da su vrane mozak popile . Za ove ne glasaju ni njihovi uhljebi , ali se zato glasacki listici broje kaji su za druge pripisuju i broje kao da su njihovi. Ili se mijenjaju vrece i spiskovi . Potkupljuju se posmatraci ....... Sta ti koji kur. pricam , trolujes ovde , pravis se naivan.

Name

Istina

10.11.2019 18:57

Bravo,bravo bravo!

ODGOVORITE
Name

Milica

10.11.2019 20:03

Svaka čast dečko boriš se za svih nas. Vidiš da ne prezaju ni naše najbolje glumce da ne oljagaju, E ovako rade opoziciji već 15 godina. Laž pri svakoj drugoj vijesti.

ODGOVORITE
Name

Aco

10.11.2019 20:42

Nevezano za desavanja, podrzavam temu, ali ne mogu vjerovati da jedan glumac ovako lose cita.

ODGOVORITE
Name

Vlad Tepeš

11.11.2019 00:36

I ja sam primjetio. Glumi da glumi

Name

Ре

11.11.2019 06:14

Страх је чудо, није то за сваког.

Name

Bane

11.11.2019 01:25

Drago mi je i da jedan glumac podrzi Draska i ovu njegovu borbu.Nadam se da ce i ostali glumci i umjetnici da se ohrabre i iskazu svoj kriticki stav prema vlasti i da podrze kolege umjetnike iz Srbije.

ODGOVORITE
Name

Hercegovka

11.11.2019 04:09

Svaka cast za Istinite vijesti.Boli istina kako izHercegovine tako i iz svih krajeva sirimRS srpske

ODGOVORITE
Name

Мирослав

11.11.2019 06:12

Вјероватно ће донјети неки нови закон да се добије надокнада за то ордење и плакете па потрчали да што више прикупе , они могу све поред нас овакви.

ODGOVORITE
Name

realist

11.11.2019 06:55

SNSD-Stranka nezavisnih srpskih dezertera

ODGOVORITE
Name

Ipak se okreće

11.11.2019 07:17

kormilo

ODGOVORITE
Name

Postujem

11.11.2019 07:52

Drasko borac za narod i trba reci istinu nemozemo je citi na SRTU I ATV SUPER KE OVO STO NAS INFORMISU MAFA NAROD VIDI SVE ONI MISLE DA NAROD NEVIDI NEKA SE NADAJU GUBITNICI NA OVIM IZBORIMA SU SNSD I NJIHOVI PARTNERI

ODGOVORITE