Опљачкана црква: Спаљена статуа Исуса Христа

Демонстранти су у Сантијагу опљачкали католичку цркву недалеко од Трга Италија, центра вишеседмичних антивладиних протеста, јавио је АП.

Свијет 09.11.2019 | 09:19
Опљачкана црква: Спаљена статуа Исуса Христа
Људи су виђени како краду орнаментику и иконографију из цркве Вазнесења, које су користили као барикаде на улицама, а онда и запалили. 

Демонстранти су из цркве однијели скоро све, укључујући статуу Исуса Христа, коју су запалили. Убрзо након што су опљачкали цркву демонстранти су дошли у сукоб са полицијом, коју су гађали камењем, а одговорено им је сузавцем и воденим топовима.

Демонстранти су опљачкали и сједиште Универзитета Педро де Валдивија. И овој згради избио је пожар, али није јасно да ли су га изазвали демонстранти или не. 

Градске власти саопштиле су да се јуче у центру града окупило око 75.000 људи, који су пјевали и носили транспаренте и чилеанске заставе, као и упаљене мобилне телефоне.

У центру града јуче су се окупили и возачи камиона, ђаци и студенти противећи се мјерама безбједности које је почетком седмице најавио предсједник Себастијан Пињера.

Пињера је раније најавио да ће пред чилеански Конгрес упутити приједлоге закона који предвиђају оштрије казне за пљачку, насиље и уништавање државне имовине током протеста, подсјећа Спутњик. Протести су избили у октобру због поскупљења трошкова транспорта, а касније су прерасли у велике економске и социјалне немире.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар