Истрага о експлозији у Рафинерији нафте у Броду и даље без резултата

Још увијек нема резултата истраге о узроку експлозије у Рафинерији нафте Брод која се догодила 9. октобра прошле године. У експлозији је један радник изгубио живот, а деветоро њих је повријеђено.

Република Српска 05.11.2019 | 19:58
Истрага о експлозији у Рафинерији нафте у Броду и даље без резултата
Прошло је више од годину дана од експлозије која је узнемирила грађане Брода, а у којој је радник Рафинерије Љубо Патковић изгубио живот. Резултата истраге и даље нема. У Окружном јавном тужилаштву у Добоју, у изјави за БН ТВ, кажу да су прије коначне тужилачке одлуке затражили провођење додатних вјештачења, након чега је на реду анализа свих прикупљених доказа.

У опозицији кажу да би, ради јавности и породица погинулог и повријеђених радника, Тужилаштво требало да изађе са конкретним резултатима истраге.  Упозоравају на веома сумњиве околности под којима се догодила хаварија у бродској рафинерији.

Након хаварије, производња у Рафинерији нафте Брод је обустављена, а око 70 радника остало је без посла. Ресорни министар, међутим, каже да има гаранције да се Руси неће повући из нафтне индустрије Републике Српске.

Рафинерија нафте Брод је у власништву Њефтегазинкора, кћерке фирме руског Зарубежњефта, Док се чекају резултати истраге о хаварији која је обуставила производњу, ово предузеће гомила минус у пословању, па је акумулирани губитак  тренутно већи од 600 милиона марака. 



БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ма

05.11.2019 19:07

Каква истрага , зар да они који су организовали ову хаварију , да би се производња обуставила , дозволе праведну истрагу . Смијесно ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

05.11.2019 21:06

Инсценирали хаварију да могу затворити рафинерију.Организована пљачка Републике Српске

Name

075

06.11.2019 07:53

Уништавање рафинерије је витални национални интерес Срба у БиХ јер се штити зрак у Славонском Броду.

Name

Цетири јахаца апокалипсе на целу са Бајом

05.11.2019 19:53

Не би да будем зли пророк,ал никад ово висе неце прорадит-Руси су извукли улозено и добро зарадили,Баја из мноство разлога нема храбрости,па ни објективне могуцности,да их позове да испуне своје уговорне обавезе (и он је добро зарадио),с'тим да нико зив и не зна које су њихове уговорне обавезе.Да је све урадјено транспарентно и по закону РС би могла пред медјународним судом тузити Зарубезњефт и наплатити обавезе које су ови уговором,наводно,преузели на себе,медјутим како Баја све ради онако како ради-нелегално и "испод зита", онако како сверцери само и умију,тако и РС нема правни основ да их тузи и наплати своја потразивања-појео вук магарца.Цијену це опет платити градјани РС,највисе из опстине Брод,а то опет знаци јос један конвој аутобуса пун градјана РС који одосе у Словенију,Аустрју,Њемацку.....којекуде,бесповратно. Аферим Баја

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

05.11.2019 20:54

Јос један од разлога да опозиција сједне на ледја Додику и то без престанка тразити скупстину НСРС да се бар несто доказе ово су дебели разлози да опозиција добије поене.Гдје си сад Станивуковицу,Вукановицу и господјо Тривиц овдје лези дубок проблем,а не гдје судија погресно паркира ауто.

Name

Брод

05.11.2019 21:29

Све изборне кампанле у Броду Ако непобиједи Додик неце радити рафинерија“

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанез

06.11.2019 05:15

Па зар не помажу браца Руси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.11.2019 07:15

Како коме