Istraga o eksploziji u Rafineriji nafte u Brodu i dalje bez rezultata

Još uvijek nema rezultata istrage o uzroku eksplozije u Rafineriji nafte Brod koja se dogodila 9. oktobra prošle godine. U eksploziji je jedan radnik izgubio život, a devetoro njih je povrijeđeno.

Republika Srpska 05.11.2019 | 19:58
Istraga o eksploziji u Rafineriji nafte u Brodu i dalje bez rezultata
Prošlo je više od godinu dana od eksplozije koja je uznemirila građane Broda, a u kojoj je radnik Rafinerije Ljubo Patković izgubio život. Rezultata istrage i dalje nema. U Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju, u izjavi za BN TV, kažu da su prije konačne tužilačke odluke zatražili provođenje dodatnih vještačenja, nakon čega je na redu analiza svih prikupljenih dokaza.

U opoziciji kažu da bi, radi javnosti i porodica poginulog i povrijeđenih radnika, Tužilaštvo trebalo da izađe sa konkretnim rezultatima istrage.  Upozoravaju na veoma sumnjive okolnosti pod kojima se dogodila havarija u brodskoj rafineriji.

Nakon havarije, proizvodnja u Rafineriji nafte Brod je obustavljena, a oko 70 radnika ostalo je bez posla. Resorni ministar, međutim, kaže da ima garancije da se Rusi neće povući iz naftne industrije Republike Srpske.

Rafinerija nafte Brod je u vlasništvu Njeftegazinkora, kćerke firme ruskog Zarubežnjefta, Dok se čekaju rezultati istrage o havariji koja je obustavila proizvodnju, ovo preduzeće gomila minus u poslovanju, pa je akumulirani gubitak  trenutno veći od 600 miliona maraka. 



BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Ma

05.11.2019 19:07

Kakva istraga , zar da oni koji su organizovali ovu havariju , da bi se proizvodnja obustavila , dozvole pravednu istragu . Smijesno ....

ODGOVORITE
Name

Tako je

05.11.2019 21:06

Inscenirali havariju da mogu zatvoriti rafineriju.Organizovana pljačka Republike Srpske

Name

075

06.11.2019 07:53

Uništavanje rafinerije je vitalni nacionalni interes Srba u BiH jer se štiti zrak u Slavonskom Brodu.

Name

Cetiri jahaca apokalipse na celu sa Bajom

05.11.2019 19:53

Ne bi da budem zli prorok,al nikad ovo vise nece proradit-Rusi su izvukli ulozeno i dobro zaradili,Baja iz mnostvo razloga nema hrabrosti,pa ni objektivne mogucnosti,da ih pozove da ispune svoje ugovorne obaveze (i on je dobro zaradio),s'tim da niko ziv i ne zna koje su njihove ugovorne obaveze.Da je sve uradjeno transparentno i po zakonu RS bi mogla pred medjunarodnim sudom tuziti Zarubeznjeft i naplatiti obaveze koje su ovi ugovorom,navodno,preuzeli na sebe,medjutim kako Baja sve radi onako kako radi-nelegalno i "ispod zita", onako kako sverceri samo i umiju,tako i RS nema pravni osnov da ih tuzi i naplati svoja potrazivanja-pojeo vuk magarca.Cijenu ce opet platiti gradjani RS,najvise iz opstine Brod,a to opet znaci jos jedan konvoj autobusa pun gradjana RS koji odose u Sloveniju,Austrju,Njemacku.....kojekude,bespovratno. Aferim Baja

ODGOVORITE
Name

analiticar

05.11.2019 20:54

Jos jedan od razloga da opozicija sjedne na ledja Dodiku i to bez prestanka traziti skupstinu NSRS da se bar nesto dokaze ovo su debeli razlozi da opozicija dobije poene.Gdje si sad Stanivukovicu,Vukanovicu i gospodjo Trivic ovdje lezi dubok problem,a ne gdje sudija pogresno parkira auto.

Name

Brod

05.11.2019 21:29

Sve izborne kampanle u Brodu Ako nepobijedi Dodik nece raditi rafinerija“

ODGOVORITE
Name

Janez

06.11.2019 05:15

Pa zar ne pomažu braca Rusi.

ODGOVORITE
Name

Re

06.11.2019 07:15

Kako kome