Ко ће сјести у ову директорску фотељу?

Јелена Трнинић Милићевић, портпаролка Народног позоришта РС најозбиљнији је кандидат за новог директора ове установе.

Република Српска 05.11.2019 | 19:14
Ко ће сјести у ову директорску фотељу?
Ненад Новаковић актулени је директор Народног позоришта, али му мандат истиче половином децембра. Он је био директор ове установе два мандата.

У изјави за портал БУКА Новаковћ је рекао да треба сачекати да се распише конкурс, а онда ће се у "кући" оцијенити шта ће се радити у позоришту.

"Док нема конкурса, немамо шта да причамо. Кад се распише конкурс, онда ћемо процијенти са запосленима у позоришту и управним одбором да видимо шта је најбоље за позориште. Одлука ни једног тренутка није на мени, већ су то процјене колектива и управног одбора. Све друго ја не знам и нисам у тим шемама", рекао је за БУКУ Новаковић.

На питање да ли би био спреман да преузме још један мандат у Народном позоришту РС, Новаковић нам каже да, ако би то била процјена запослених "да то треба и да се има јасан пројекат у којем смјеру треба ићи", онда би то прихватио.

"Али да радимо само да би нешто радили или да би неко био директор, ја нисам за такве ствари заинтересован. Нисам ту да бих директовао. Доживио сам све своје снове и све своје потребе, не само у позоришту, већ уопште. Ако имамо јасан пројекат шта хоћемо од институције и да то буде став људи са којима сам ја радио свих ових година и управног одбора, онда бих ја све подредио томе. Иначе, да ја сада сам дођем и тражим да будем директор, то никад не бих урадио, ни за једно мјесто, а не само за ово", рекао је Новаковић.

На питање о сарадњи са Јеленом Новаковић је рекао да никад ништа лоше не би рекао о неком свом бившем студенту.

Подсјетимо да је у ранијој изјави за портал МојаБањалука.инфо Новаковић рекао да је јасно да политике ту нешто раде, али да он у то не може да "гура нос".

И без ове изјаве је јасно да ће политика имати главну ријеч када је избор директора у питању, као што има везе и у ранијим именовањима осталих директора културних институција у Српској. Подсјећамо да већина директора културних институција имају директне или индиректне везе са владајућом коалицијом.

Јелена Трнинић Милићевић студирала је на БЛЦ Цоллеге, који је у власништву управо Ненада Новаковића и на којем је Новаковић један од предавача.

Она нам се није јављала на позиве. Названично сазнајемо да је Јелена близак пријатељ породице Милорада Додика.

Остаје да сачекамо крај године да видимо ко ће бити директор Народног позоришта РС, једне од главних културних институција.

(Бука)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мањаца

05.11.2019 19:00

Ма је л ово зајебанција: "Јелена Трнинић Милићевић студирала је на БЛЦ Цоллеге, који је у власништву управо Ненада Новаковића и на којем је Новаковић један од предавача." И уз то блиска бизону из бакинаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.11.2019 19:06

Код бурле је услов мораш бити лопов, да добијеш било гдје фотељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глумац

05.11.2019 19:32

Новаковић снажно лобира да буде директор РТРС, јер је и Милиновићу истекао мандат. Његова болесна амбиција је телевизија и Милорад је вољан да му испуни жељу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узас

07.11.2019 07:54

Директор зреба да буде неко из струке ко воли позористе и културу а не НН ЛИЦЕ КОЈЕ НЕМА ВЕЗЕ СА ПОЗОРИСТЕМ ДОСТА ВИСЕ ПОЛИТИКЕ И КАДРОВА СНСД ТРБА ДА ДОДЈЕ НЕКО КО СЕ РАЗУМИЈЕ У КУЛТУРУ НОВАКОВИЦ ЈЕ ТО ДОБРО РАДИО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милосав Миле Кнежевић

13.11.2019 13:58

Ненад Новаковић, се као јавни и културни, али и позоришни радник, свима нама, који познајемо и другујемо са културом, показао и доказао у претходним годинама. И то својим радом и знањем, али и организацијом позоришног живота, уздижући га, на највеће постоље. Постоље културног амбасадора не само Бања Луке, већ и целе Републике Српске. А што нам је и даље потребно. Јер мајстор, тренер или селектор, па тако и директор, који знају да раде и воде један колектив и са њим имају добар резултат иза себе, никада се код паметних људи и народа не мењају. Тако да верујем, да ће паметни и разумни људи, а поготово они из позоришног ансамбла о томе јавно рећи. Да аматери и незналице, нису добри, а нити потребни да се нађу на месту, кормилара позоришта. И то месту на којем по ничему, не би смели да се приближе, сем можда по школској дипломи,

ОДГОВОРИТЕ