Веза са колегиницом директора „Мекдоналдса“ коштала посла!

Пошто је због интимних односа са једном запосленом, прекршио правила компаније, извршни директор „Мекдоналдса“, Стив Истербрук морао је, после одлуке извршног одбора, да се повуче са функције.

Занимљивости 05.11.2019 | 20:00
Веза са колегиницом директора „Мекдоналдса“ коштала посла!
Истербрук је Британац, има 52 године, и у 2018. је, захваљујући позицији на којој је ангажован, зарадио 12 милиона фунти. Представници „Мекдоналдс“ ресторана, светског гиганта брзе хране, саопштили су да је Истербрук показао „недолично понашање“.

У компанији је на снази забрана која не дозвољава запосленима на руководећим позицијама да имају интимне односе и везе са запосленима. Истербрук, који се недавно развео и отац је троје деце, је у мејлу који је проследио запосленима, признао да је у вези са особом која ради у „Мекдоналдсу“ и рекао да је направио грешку.



„Поштујући принципе компаније, слажем се са управним одбором да је време да наставим другим путем“, изјавио је Истербрук. Истербрук ради у Мекдоналдсу од 1993. године, почео је у Лондону као локални менаџер, да би касније себи прокрчио пут до позиције извршног директора.

Праћење понашања руководилаца и њихово поступање са запосленима у компанији је појачано под утицајем покрета #МееТоо, који је у центар пажње јавности ставио сексуално узнемиравање на радном месту и злоупотребу положаја од стране руководилаца.

Управни одбор „Мекдоналдса“ је одлуку о отпуштању Истербука донео у петак, а ускоро ће бити објављени сви детаљи. Иначе, под управом Истербука, вредности акција компаније су се скоро удвостручиле, али је продаја у америчким ресторанима стагнирала. Заслужан је и за развој система за плаћање и наручивање хране путем апликација.

Нови извршни директор је Крис Кемпзински који у компанији ради од 2015. године и који је отпуштеног Истербрука описао као ментора.

Извор:ртс.рс

Коментари / 0

Оставите коментар