Veza sa koleginicom direktora „Mekdonaldsa“ koštala posla!

Pošto je zbog intimnih odnosa sa jednom zaposlenom, prekršio pravila kompanije, izvršni direktor „Mekdonaldsa“, Stiv Isterbruk morao je, posle odluke izvršnog odbora, da se povuče sa funkcije.

Zanimljivosti 05.11.2019 | 20:00
Veza sa koleginicom direktora „Mekdonaldsa“ koštala posla!
Isterbruk je Britanac, ima 52 godine, i u 2018. je, zahvaljujući poziciji na kojoj je angažovan, zaradio 12 miliona funti. Predstavnici „Mekdonalds“ restorana, svetskog giganta brze hrane, saopštili su da je Isterbruk pokazao „nedolično ponašanje“.

U kompaniji je na snazi zabrana koja ne dozvoljava zaposlenima na rukovodećim pozicijama da imaju intimne odnose i veze sa zaposlenima. Isterbruk, koji se nedavno razveo i otac je troje dece, je u mejlu koji je prosledio zaposlenima, priznao da je u vezi sa osobom koja radi u „Mekdonaldsu“ i rekao da je napravio grešku.„Poštujući principe kompanije, slažem se sa upravnim odborom da je vreme da nastavim drugim putem“, izjavio je Isterbruk. Isterbruk radi u Mekdonaldsu od 1993. godine, počeo je u Londonu kao lokalni menadžer, da bi kasnije sebi prokrčio put do pozicije izvršnog direktora.

Praćenje ponašanja rukovodilaca i njihovo postupanje sa zaposlenima u kompaniji je pojačano pod uticajem pokreta #MeeToo, koji je u centar pažnje javnosti stavio seksualno uznemiravanje na radnom mestu i zloupotrebu položaja od strane rukovodilaca.

Upravni odbor „Mekdonaldsa“ je odluku o otpuštanju Isterbuka doneo u petak, a uskoro će biti objavljeni svi detalji. Inače, pod upravom Isterbuka, vrednosti akcija kompanije su se skoro udvostručile, ali je prodaja u američkim restoranima stagnirala. Zaslužan je i za razvoj sistema za plaćanje i naručivanje hrane putem aplikacija.

Novi izvršni direktor je Kris Kempzinski koji u kompaniji radi od 2015. godine i koji je otpuštenog Isterbruka opisao kao mentora.

Izvor:rts.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar