МУП КС о убиству и самоубиству

Јутрос у 07. 17 сати обавијештен је Оперативни центар Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево да су двије особе задобиле повреде, на локалитету Неџарића, у улици Алеја Босне Сребрене, за које се сумња да су настале употребом ватреног оружја, саопштено је из МУП-а КС.

Босна и Херцеговина 05.11.2019 | 16:01
МУП КС о убиству и самоубиству
На лице мјеста одмах су изашли полицијски службеници и екипа Завода за хитну медицинску помоћ, чији љекар је констатовао смрт једне особе, док је друга повријеђена особа превезена у УКЦ Сарајево.

Од посљедица употребе ватреног оружја смртно је страдала женска особа иницијала С. Т. рођена 1980. године, док је, такође женска особа, иницијала С.М. рођена 1960. године, задобила теже тјелесне повреде, те је задржана на лијечењу на Клиници за торокалну хирургију УКЦ у Сарајеву и налази се ван животне опасности.

На мјесту догађаја је извршен увиђај којим су руководили тужиоци Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, те је, по окончању истог, успостављено нормално одвијање саобраћаја улицом Алеја Босне Сребрене, које је било у прекиду од момента изласка полицијских службеника на мјесто догађаја.

Радећи на расвјетљавању извршених кривичних дјела, у овом моменту, квалификованих као "Убиство" из члана 166. и "Изазивање опће опасности" са тежом посљедицом из члана 323. КЗ ФБИХ, полицијски службеници Управе полиције МУП-а КС су идентификовали осумњиченог који се након извршења кривичних дјела својим возилом удаљио са мјеста догађаја, а ради се о Неџаду Чаушевићу, рођен 1978 године.

Остварена је неопходна сарадња са службеницима Обавјештајно безбједносне агенције БиХ и полицијским службеницима ПУ Источнно Сарајево МУП-а РС, те је на локалитету Крупца, подручје Источне Илиџе, лоцирано возило које је осумњичени користио током извршења кривичних дјела, а потом и осумњичени на оближњем локалитету.

Након што је примјетио полицијске службенике дошло је до употребе ватреног оружја од стране осумњиченог, којом приликом нико није повријеђен, а потом је, уочивши већи број полицијских службеника у својој близини, исти извршио самоубиство активирајући ручну бомбу, наведено је из МУП-а КС.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар