MUP KS o ubistvu i samoubistvu

Jutros u 07. 17 sati obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da su dvije osobe zadobile povrede, na lokalitetu Nedžarića, u ulici Aleja Bosne Srebrene, za koje se sumnja da su nastale upotrebom vatrenog oružja, saopšteno je iz MUP-a KS.

Bosna i Hercegovina 05.11.2019 | 16:01
MUP KS o ubistvu i samoubistvu
Na lice mjesta odmah su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe, dok je druga povrijeđena osoba prevezena u UKC Sarajevo.

Od posljedica upotrebe vatrenog oružja smrtno je stradala ženska osoba inicijala S. T. rođena 1980. godine, dok je, takođe ženska osoba, inicijala S.M. rođena 1960. godine, zadobila teže tjelesne povrede, te je zadržana na liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju UKC u Sarajevu i nalazi se van životne opasnosti.

Na mjestu događaja je izvršen uviđaj kojim su rukovodili tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te je, po okončanju istog, uspostavljeno normalno odvijanje saobraćaja ulicom Aleja Bosne Srebrene, koje je bilo u prekidu od momenta izlaska policijskih službenika na mjesto događaja.

Radeći na rasvjetljavanju izvršenih krivičnih djela, u ovom momentu, kvalifikovanih kao "Ubistvo" iz člana 166. i "Izazivanje opće opasnosti" sa težom posljedicom iz člana 323. KZ FBIH, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su identifikovali osumnjičenog koji se nakon izvršenja krivičnih djela svojim vozilom udaljio sa mjesta događaja, a radi se o Nedžadu Čauševiću, rođen 1978 godine.

Ostvarena je neophodna saradnja sa službenicima Obavještajno bezbjednosne agencije BiH i policijskim službenicima PU Istočnno Sarajevo MUP-a RS, te je na lokalitetu Krupca, područje Istočne Ilidže, locirano vozilo koje je osumnjičeni koristio tokom izvršenja krivičnih djela, a potom i osumnjičeni na obližnjem lokalitetu.

Nakon što je primjetio policijske službenike došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane osumnjičenog, kojom prilikom niko nije povrijeđen, a potom je, uočivši veći broj policijskih službenika u svojoj blizini, isti izvršio samoubistvo aktivirajući ručnu bombu, navedeno je iz MUP-a KS.

(N1)

Komentari / 0

Ostavite komentar