НСРС размотрила извјештај службе за ревизију

Народна скупштина Републике Српске размотрила је извјештаје Главне службе за ревизију јавног сектора о спроведеним финансијским ревизијама појединих институција и јавних установа за прошлу годину у којима су дата четири ревизорска мишљења са резервом и једно негативно.

Република Српска 31.10.2019 | 16:23
НСРС размотрила извјештај службе за ревизију
У тим извјештајима мишљење са резервом је дато Министарству трговине и туризма, Фонду здравственог осигурања, "Водама Српске" Бијељина и Министарству рада и борачко-инвалидске заштите, а негативно Студентском центру "Никола Тесла" Бањалука.

У завршној ријечи у парламенту о овим документима, главни ревизор Републике Српске Јово Радукић одбацио је оптужбе опозиције да су извјештаји Главне службе за ревизију за поједине републичке институције благи, наводећи бројне примјере који говоре супротно.

"Извјештаји нису благи. Они су такви какво је стање у књигама и у финансијским извјештајима тих институција и јавних установа", рекао је Радукић.

Он је поручио да су запослени у Главној служби за ревизију Републике Српске честити и професионални људи.

"Већина њих, осим четворо који су дошли у посљедње двије године, има најмање пет година стажа", рекао је Радукић.



(БН/Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

револуција

31.10.2019 16:00

стање је све горе, иако га режимски ревизор доћерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чеко

31.10.2019 16:21

равизори дају упуте лоповима да краду по закону, тј. саучесници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда правда

01.11.2019 11:07

Ова БАХАТА ВЛАСТ, понаша се са овим народом као најгора маћеха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда правда

01.11.2019 11:13

ПДВ, ОНИ ОТПИСУЈУ СВОЈИМ ПУЛЕНИМА ИЛИ ИМ ПУЛЕН УМРЕ, ПА И ПДВ УМИРЕ. ИМАЛ ТАЈ ПУЛЕН ИМОВИНУ ДА СЕ НАПЛАТИ ПДВ. ТИМ ПУЛЕНИМА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ДОЛАЗИ, ДА ИХ УПОЗОРИ ИЛИ НЕ ДАЈ БОЖЕ КАЗНИ ЗА НЕ ПЛАЋАЊЕ ПДВ, ОВАКВИМ РАДОМ, НЕМА БОГАТЕ ДРЖАВЕ ВЕЋ САМО БОГАТИ ПОЈЕДИНАЦ.

ОДГОВОРИТЕ