NSRS razmotrila izvještaj službe za reviziju

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je izvještaje Glavne službe za reviziju javnog sektora o sprovedenim finansijskim revizijama pojedinih institucija i javnih ustanova za prošlu godinu u kojima su data četiri revizorska mišljenja sa rezervom i jedno negativno.

Republika Srpska 31.10.2019 | 16:23
NSRS razmotrila izvještaj službe za reviziju
U tim izvještajima mišljenje sa rezervom je dato Ministarstvu trgovine i turizma, Fondu zdravstvenog osiguranja, "Vodama Srpske" Bijeljina i Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite, a negativno Studentskom centru "Nikola Tesla" Banjaluka.

U završnoj riječi u parlamentu o ovim dokumentima, glavni revizor Republike Srpske Jovo Radukić odbacio je optužbe opozicije da su izvještaji Glavne službe za reviziju za pojedine republičke institucije blagi, navodeći brojne primjere koji govore suprotno.

"Izvještaji nisu blagi. Oni su takvi kakvo je stanje u knjigama i u finansijskim izvještajima tih institucija i javnih ustanova", rekao je Radukić.

On je poručio da su zaposleni u Glavnoj službi za reviziju Republike Srpske čestiti i profesionalni ljudi.

"Većina njih, osim četvoro koji su došli u posljednje dvije godine, ima najmanje pet godina staža", rekao je Radukić.



(BN/Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

revolucija

31.10.2019 16:00

stanje je sve gore, iako ga režimski revizor doćeruje.

ODGOVORITE
Name

čeko

31.10.2019 16:21

ravizori daju upute lopovima da kradu po zakonu, tj. saučesnici.

ODGOVORITE
Name

pravda pravda

01.11.2019 11:07

Ova BAHATA VLAST, ponaša se sa ovim narodom kao najgora maćeha.

ODGOVORITE
Name

pravda pravda

01.11.2019 11:13

PDV, ONI OTPISUJU SVOJIM PULENIMA ILI IM PULEN UMRE, PA I PDV UMIRE. IMAL TAJ PULEN IMOVINU DA SE NAPLATI PDV. TIM PULENIMA INSPEKCIJA NE DOLAZI, DA IH UPOZORI ILI NE DAJ BOŽE KAZNI ZA NE PLAĆANJE PDV, OVAKVIM RADOM, NEMA BOGATE DRŽAVE VEĆ SAMO BOGATI POJEDINAC.

ODGOVORITE