Најављене смјене у предузећима у Бијељини

На 33. редовној сједници Скупштине града Бијељина усвојен је Нацрт буџета за 2020. годину у износу од 63,73 милиона марака и Нацрт ребаланса буџета за 2019. Није, међутим, усвојен Извјештај о раду Вртића “Чика Јова Змај”, који је пословао негативно.

Република Српска 31.10.2019 | 16:10
Најављене смјене у предузећима у Бијељини
Градоначелник Бијељине је најавио могуће смјене директора, менаџмента и управе и у другим предузећима која послују са губитком, као што су “Водовод и канализација” и “Топлана”.

Скупштина Бијељине усвојила је Нацрт о ребалансу буџета за сљедећу годину, али не и Извјештај о раду Вртића “Чика Јова Змај”.

“Зато што су прекорачили буџет и повећали средства за више од 600.000 марака. То ћемо наставити, имамо проблема и у пословању 'Топлане' и 'Водовода', сви ти људи, надзорни и управни одбори, морају да положе рачуне, да кажу зашто су у минусу и који је начин рјешења проблема. Желимо да кренемо од својих предузећа, па да видимо и друга”, рекао је градоначелник Мићић.

“Разлог за неусвајање Извјештаја о раду Градског вртића јесте пробијање плата запослених, дошло је до превеликог запошљавања које није било усклађено са буџетом за прошлу годину и градоначелник је сугерисао да се извјештај не усвоји. И у још неколико предузећа, која су негативно пословала, извјештаји о раду наћи ће се пред одборницима и неће бити усвојени.



"Видјећемо који су даљи кораци, да ли ће бити смјена директора, чланова управног и надзорног одбора. Ово је први корак, гдје хоћемо да скренемо пажњу изабраним директорима да се морају крајње одговорно понашати", истакао је Славиша Марковић, предсједник Скупштине града.

Буџет за 2020. годину повећан је за шест милиона марака за капиталне пројекте, каже градоначелник. Опозиција је имала одређене замјерке.

“Оно што смо ми истакли јесте да ће буџет највећим дијелом појести администрација. Ако саберемо ставке за плате и остале накнаде, дођемо до тога да ће трећина буџета бити издвојена по овом основу. Истакли смо и да сматрамо је ово политички, предизборни буџет,” појаснио је Александар Ђурђевић, посланик СНСД-а у Скупштини Бијељине.

Као један од капиталних пројеката Мићић је издвојио премјештање Аутобуске станице, као и радионице Техничке школе из Атинске улице у Средњошколски центар, те њено осавремењавање. Поменута је и изградња Јавне гараже, реконструкција Соколског дома, изградња Ватрогасног дома и просторија Цивилне заштите, те завршетак радова на изградњи Центра за социјални рад.