Najavljene smjene u preduzećima u Bijeljini

Na 33. redovnoj sjednici Skupštine grada Bijeljina usvojen je Nacrt budžeta za 2020. godinu u iznosu od 63,73 miliona maraka i Nacrt rebalansa budžeta za 2019. Nije, međutim, usvojen Izvještaj o radu Vrtića “Čika Jova Zmaj”, koji je poslovao negativno.

Republika Srpska 31.10.2019 | 16:10
Najavljene smjene u preduzećima u Bijeljini
Gradonačelnik Bijeljine je najavio moguće smjene direktora, menadžmenta i uprave i u drugim preduzećima koja posluju sa gubitkom, kao što su “Vodovod i kanalizacija” i “Toplana”.

Skupština Bijeljine usvojila je Nacrt o rebalansu budžeta za sljedeću godinu, ali ne i Izvještaj o radu Vrtića “Čika Jova Zmaj”.

“Zato što su prekoračili budžet i povećali sredstva za više od 600.000 maraka. To ćemo nastaviti, imamo problema i u poslovanju 'Toplane' i 'Vodovoda', svi ti ljudi, nadzorni i upravni odbori, moraju da polože račune, da kažu zašto su u minusu i koji je način rješenja problema. Želimo da krenemo od svojih preduzeća, pa da vidimo i druga”, rekao je gradonačelnik Mićić.

“Razlog za neusvajanje Izvještaja o radu Gradskog vrtića jeste probijanje plata zaposlenih, došlo je do prevelikog zapošljavanja koje nije bilo usklađeno sa budžetom za prošlu godinu i gradonačelnik je sugerisao da se izvještaj ne usvoji. I u još nekoliko preduzeća, koja su negativno poslovala, izvještaji o radu naći će se pred odbornicima i neće biti usvojeni.



"Vidjećemo koji su dalji koraci, da li će biti smjena direktora, članova upravnog i nadzornog odbora. Ovo je prvi korak, gdje hoćemo da skrenemo pažnju izabranim direktorima da se moraju krajnje odgovorno ponašati", istakao je Slaviša Marković, predsjednik Skupštine grada.

Budžet za 2020. godinu povećan je za šest miliona maraka za kapitalne projekte, kaže gradonačelnik. Opozicija je imala određene zamjerke.

“Ono što smo mi istakli jeste da će budžet najvećim dijelom pojesti administracija. Ako saberemo stavke za plate i ostale naknade, dođemo do toga da će trećina budžeta biti izdvojena po ovom osnovu. Istakli smo i da smatramo je ovo politički, predizborni budžet,” pojasnio je Aleksandar Đurđević, poslanik SNSD-a u Skupštini Bijeljine.

Kao jedan od kapitalnih projekata Mićić je izdvojio premještanje Autobuske stanice, kao i radionice Tehničke škole iz Atinske ulice u Srednjoškolski centar, te njeno osavremenjavanje. Pomenuta je i izgradnja Javne garaže, rekonstrukcija Sokolskog doma, izgradnja Vatrogasnog doma i prostorija Civilne zaštite, te završetak radova na izgradnji Centra za socijalni rad.



BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dr

31.10.2019 18:52

Bas se ti junosa Djurdjevicu razumijes u sve pa i u budzet...svake godine pricate istu pricu o potrosackom budzetu,a kod vas (SNSD) u Vladi RS je razvojni,ako cemo se lagati....dosadni ste sa tom visegodisnjom pricom.

ODGOVORITE
Name

Đoka

31.10.2019 19:29

Zaigra mečka i pred DEMOS-ovim vratima

ODGOVORITE
Name

Semberko

31.10.2019 22:49

Jadna Semberijo ko te vodi. Sve gori od gorega.

ODGOVORITE