Рад у мртвачници казна за пијане возаче!

Рад у мртвачници и у болницама то је убудуће казна пијаним возачима које полиција ухвати за воланом у алкохолисаном стању у Молдавији.

Занимљивости 30.10.2019 | 19:00
Рад у мртвачници казна за пијане возаче!
Молдавија је увела нови програм сузбијања општег алкохолизма и вожње у пијаном стању, а возачи које полиција ухвати пијане за воланом мораће да уђу у посебан програм како не би остали без возачке дозволе.

Програм траје три месеца, а састоји се од 12 састанака током којих особе које направе саобраћајни прекршај помажу у болничким установама при лечењу пацијената повређених у саобраћајним несрећама, а предвиђен је и рад у мртвачницама.

Први од тих програма почео је недавно у мртвачници у главном граду Кишињеву, где је учествовало шест мушкараца осуђених за вожњу под утицајем алкохола, а они су помагали мртвозорнику при испитивању лешева и учествовали при обдукцијама тако што су уклањали унутрашње органе.

"Ово искуство подстакло ме је да више никад не седнем пијан за волан, ово је била добра лекција. Мислим да ће ми смрад распадајућег људског меса заувек остати у носницама" рекао је један од полазника програма.

Сличан програм молдавском, у свету увели су и на Тајланду 2016.године где пијани возачи одслужују своје казне радећи у болничким мртвачницама.

Извор:Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар