Rad u mrtvačnici kazna za pijane vozače!

Rad u mrtvačnici i u bolnicama to je ubuduće kazna pijanim vozačima koje policija uhvati za volanom u alkoholisanom stanju u Moldaviji.

Zanimljivosti 30.10.2019 | 19:00
Rad u mrtvačnici kazna za pijane vozače!
Moldavija je uvela novi program suzbijanja opšteg alkoholizma i vožnje u pijanom stanju, a vozači koje policija uhvati pijane za volanom moraće da uđu u poseban program kako ne bi ostali bez vozačke dozvole.

Program traje tri meseca, a sastoji se od 12 sastanaka tokom kojih osobe koje naprave saobraćajni prekršaj pomažu u bolničkim ustanovama pri lečenju pacijenata povređenih u saobraćajnim nesrećama, a predviđen je i rad u mrtvačnicama.

Prvi od tih programa počeo je nedavno u mrtvačnici u glavnom gradu Kišinjevu, gde je učestvovalo šest muškaraca osuđenih za vožnju pod uticajem alkohola, a oni su pomagali mrtvozorniku pri ispitivanju leševa i učestvovali pri obdukcijama tako što su uklanjali unutrašnje organe.

"Ovo iskustvo podstaklo me je da više nikad ne sednem pijan za volan, ovo je bila dobra lekcija. Mislim da će mi smrad raspadajućeg ljudskog mesa zauvek ostati u nosnicama" rekao je jedan od polaznika programa.

Sličan program moldavskom, u svetu uveli su i na Tajlandu 2016.godine gde pijani vozači odslužuju svoje kazne radeći u bolničkim mrtvačnicama.

Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar