Богдановића селе из Сакремента, а он решета

Богдан Богдановић је, после лошег отварања НБА сезоне и шутирања 1/10, значајно поправио утисак у другом наступу за Сакраменто Кингсе у новом шампионату.

Кошарка 26.10.2019 | 11:06
Богдановића селе из Сакремента, а он решета
Иако су "краљеви" опет доживели пораз, овога пута на свом терену од Портланда са 112:122, Богдановић је био међу бољима у домаћем тиму из кога га амерички медији "селе", наводно јер је незадовољан што није стартер, па се помиње евентуални "трејд" у Њујорк Никсе.
 
У присуству некадашњег Дивчевог и Стојаковићевог саиграча Криса Вебера, али и бивше звезде Портланда, оца садашњег тренера Сакрамента Лука Волтона, Била (који се појавио у дресу Кингса), Богдан Богдановић је убацио 16 поена, погодивши четири тројке из шест покушаја.

Он је меч завршио уз шут 5/11 из игре, те са три асистенције, три освојене лопте, једним скоком и две изгубљене лопте за 28 минута.

Док је играо, Портланд је дао 16 поена више него што је примио, а тај "плус/минус" фактор је био бољи код Бјелице.

Немања Бјелица је као стартер, за разлику од Богдановића који је у игру ушао са клупе, убацио девет поена, а имао је и седам скокова, асистенцију, шут за два 2/3, за три 1/2, те "крађу" и две изгубљене лопте за 27 минута. Док је наступао, Сакраменто Кингси су дали исто поена колико су и примили од Трејлблејзерса.

"Краљевима" је пресудио Демијан Лилард, убациши 13 од својих 35 поена у последњој четвртини, уз по пет скокова и асистенција, Хасан Вајтсајд који је због сцене са Николом Јокићем био у центру пажње НБА јавности протеклог дана, овога пута је постигао 22 поена иако није играо у четвртој деоници, док је Си-Џеј Меколум убацио 19 поена.

У пораженој екипи из Сакрамента најефикаснији су били Деарон Фокс са 28 поена, те Бади Хилд са 21.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар